Юристи перерахували головні помилки водіїв після ДТП

0
91

Необдумані дії через емоції часто ускладнюють життя і покарання для водія, який брав участь в ДТП. Щоб уникнути гірших наслідків, юристи вирішили перерахувати головні помилки автовласників після аварії.

Зокрема, правозахисник рекомендує учасникам ДТП відразу ж зупинитися, вимкнути двигун і надійно зафіксувати транспортний засіб. Помилкою буде вибігати з машини, не активувавши гальмо стоянки, а також не включивши аварійну сигналізацію. Зрушення автомобіля з місця може внести неточності в акт співробітників поліції, які прибудуть на місце події. Також не можна переміщати предмети або сліди, які мають відношення до аварії.

Нарешті не зайвим будуть фото- і відеофіксація положення машин, виклик швидкої допомоги при необхідності. Миронов підкреслив, що переміщати ТЗ можна лише в тому випадку, якщо він заважає автомобільному потоку і створює напружену ситуацію на дорозі. Що стосується знака аварійної зупинки, то його варто встановлювати в бік наближаються машин: на відстані не менше 15 метрів в населеному пункті і не менше 30 метрів в іншій місцевості.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!