Як зменшити витрату палива автомобіля?

0
111

Ще зовсім недавно навряд чи якогось водія турбувало питання про те, як знизити витрати палива. Тим часом, двигуни транспортних засобів витрачали бензину набагато більше в порівнянні з сучасними моделями. Вся справа в тому, що вартість бензину і дизельного палива значно зросла. З цієї причини водіям доводиться економити, оскільки витрати на пальне є суттєвою витратною статтею при обслуговуванні автомобіля.

Зменшуємо витрату бензину
Їх можна звести до наступних позиціях.

Перевірка повітряного фільтра

Якщо фільтр забруднився, обмежується потік повітря, що надходить в мотор. В результаті це призведе до зростання витрати палива. Для того щоб перевірити повітряний фільтр, буде потрібно всього кілька хвилин. Його треба зняти і подивитися на світло. Якщо воно крізь нього не проходить, значить, його слід замінити.
Щоб заощадити, краще користуватися «легкими» моторними маслами з низькою в’язкістю. Це призведе до зменшення витрат палива в середньому на 6%.

Необхідно перевіряти тиск в шинах

Часто «м’які» шини є причиною зростання споживання палива автомобілем. Тиск перевіряють в «холодних» шинах, При русі показники тиску зростають, а сама гума нагрівається. Необхідно дотримуватися показників, що рекомендує виробник.

Їзда на невеликій швидкості

Той, хто буде їздити повільно, то незабаром помітить, що на заправку доведеться заїжджати набагато рідше. Оптимальною вважається швидкість 80-90 км / г.

Їзда «паровозиком»

При постійній швидкості мінімальної стає навантаження на деталі. Якщо рухатися ланцюжком за якимось авто, то можна отримати деяку економію.

Обережне використання педалі газу

Різке натискання на акселератор, веде до більшого вступу бензину в циліндри. Тому при різкому старті паливо витрачається даремно. Не можна одночасно їздити з невеликою швидкістю при включеній підвищеній передачі. Під час руху краще різко не гальмувати.

Їзда з вимкненим кондиціонером

На його роботу йде від 5 до 20% палива. Краще відкрити вікно і насолодитися свіжим повітрям.

Слід відмовитися від тюнінгу

Модні широкі диски, безсумнівно, виглядають дуже красиво. Але не варто забувати про те, що вони призводять до збільшення аеродинамічного опору. Це буде причиною того, що автомобіль стане споживати палива більше.

Важкий автомобіль значно більше споживає бензину

Рекомендована регулярна генеральне прибирання свого транспортного засобу. Треба видаляти весь непотріб, як з багажника, так і з салону. Чим легше стане транспорт, тим менше бензину він буде витрачати.

Залишається тільки сподіватися, що дані поради допоможуть автомобілісту скоротити витрату палива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!