Статті

Який мотоцикл вибрати новачкові

Share

Для чого купувати мотоцикл

Для початку важливо визначитися, для яких цілей потрібен байк. Для переміщення по місту. Наприклад, в магазин, в гараж, на роботу, підійде скутер. Для вечірнього або вихідного катання доведеться вибрати клас мотоцикла по стилю і смаку.

На які класи діляться мотоцикли

– Скутери. Ідеальний варіант для міської їзди. Мінімальний розмір, економну витрату палива, невибагливий до обслуговування. Багажник під сидінням. Легкість керування через варіатора, передачі перемикати не потрібно.
– Дорожні. Класика для міста і траси. Універсальна конструкція, середній розмір, правильна пряма посадка. Швидке звикання до управління. Вважаються найбільш придатними для новачків.
– Круїзери. Головна асоціація зі словом «байкер» і «Харлей». Величезний «лімузин», хром, вільна посадка. Відмінний варіант для їзди по трасі на далекі відстані. Низька маневреність через значного розміру і ваги. Складний для новачка, особливо в місті.
– Спортивні. Спортбайк привертає увагу на дорозі. Стильний дизайн, полегшений пластиковий корпус, міць і швидкість. Найнебезпечніший клас. Для новачка підійде тільки з невеликим об’ємом двигуна.
– Вседорожні. Кросові та ендуро байки для бездоріжжя і стрибків. Ті самі мотоцикли в фільмах, які привозять в кузові або причепі. Длинноходная підвіска, невисока швидкість, шиповані колеса. Новачкові підійде тільки для захоплення мотокросом.
– Туристичні. Кращий варіант для далеких поїздок. Маса корисних опцій. Зручна посадка. Комфорт для пасажира і водія, величезний багажник, захист від вітру. У місті неповороткий. Для новачка не рекомендується, знову ж через габарити і ваги.

Поради перед покупкою

У кожному класі байки діляться по «кубатурі». Новачкові краще почекати з потужними і швидкісними байками, тим більше ціна безпосередньо залежить від кількості кубів. Їзда на мотоциклі – високий ризик. Перший залізний кінь повинен бути безпечний і простий в управлінні. Головна мета – навчитися поводитися з технікою, напрацювати навик і досвід.

Не варто забувати і про захист. Екіпіровку використовувати тільки в повному обсязі. Шолом, рукавички, наколінники, боти, куртку і черепаху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024