Водії можуть не пристібатися: в яких випадках?

0
2315

Правила дорожнього руху України передбачають, що водій автомобіля, що рухається повинен бути пристебнутий ременем безпеки. За порушення цього правила загрожує штраф в розмірі 51 гривня. Він мінімальний в порівнянні з іншими країнами Європи.

Однак, багато водіїв не знають винятків з цього правила. У ПДР передбачено кілька випадків, коли водій повинен їхати в машині і не пристібатися ременем безпеки. Так, водії, які проїжджають крижані переправи і замерзлі водойми поза зоною організованою переправи, зобов’язані відстебнути ремінь безпеки.

Ці виключення продиктовані здоровим глуздом – вибратися з потопаючого автомобіля пристебнутому водієві буде вкрай складно.

У всіх інших випадках, якщо система безпеки автомобіля передбачає наявність ременів безпеки для водія і пасажирів, то все зобов’язаними ними користуватися і бути пристебнутими.

Додамо, що в Україні з 1 січня 2022 року планують повернути обов’язковий техогляд для легкових автомобілів. Власники машин, в яких будуть виявлені несправності ременя безпеки, ризикують провалити техогляд. Наприклад, на ремені безпеки будуть зовнішні пошкодження, або ремінь не буде самостійно збиратися, або замок не буде закриватися і міцно тримати ремінь.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!