Названі найпопулярніші послуги автосервісу після зими

0
95

У трійку найбільш затребуваних сервісних робіт напередодні весняного періоду, що становлять до 80% всіх послуг, входять шиномонтаж, перевірка і перезаправка систем кондиціонування, а також всілякі захисні процедури по покриттю кузова і ЛКП. Це з’ясував аналітичний центр, проаналізувавши понад 4 тисяч замовлень на сервісне обслуговування в зимово-весняні сезони 2020 і 2021 років.

У масовому сегменті по брендам Volkswagen і Hyundai близько 35% від обсягу робіт з підготовки автомобіля до весни займають шиномонтаж, перевірка кондиціонера і проведення чергового ТО. Ще 20% замовлень припадає на антисептичну обробку кліматичної установки, хімчистку салону і полірування кузова. По марці Ford після зимового періоду в основному зростає попит на перевірку кондиціонера і профілактику системи кондиціонування, заміну масла, щіток склоочисника і шиномонтаж.

У преміальному сегменті серед прихильників бренду Mercedes найбільш затребуваною послугою після зими, що займає близько 75% робіт, є перевірка і профілактика, а також ремонт найбільш вразливих в морози елементів автомобіля: гумових деталей, акумулятора, личинок замків, систем кондиціонування. Крім того, близько 25% сервісних робіт в цей період по марці займає оновлення керамічної захисту ЛКП.

По марці Audi до 80% профілактичних робіт напередодні весни складають заміна масла в ДВС, дезінфекція системи кондиціонування і її перезаправка, мийка радіаторів системи охолодження двигуна, а також миття / прибирання підкапотного простору – його очищення від реагентів.

По бренду Jaguar Land Rover серед затребуваних послуг після зими є шиномонтаж (50% від обсягу сервісних робіт), мийка радіаторів (20% робіт), перевірка підвіски (15% робіт), заміна щіток лобового скла (10% робіт). Крім того, у автовласників користуються попитом регулювання і перевірка омивача, фар, лобового скла і п’ятої двері, а також перевірка і заміна АКБ і антибактеріальна обробка.

У люксовому сегменті по бренду Bentley найпопулярніша послуга – це весняний шиномонтаж, нею користуються близько 90% клієнтів. Разом з нею не менш затребуваним є і зберігання коліс на сезон. І ще близько 50% клієнтів після зимового періоду замовляють полірування кузова, керамічне покриття кузова і хімчистку салону.

Директор по сервісу розповів:

Після зими небажано нехтувати спеціальною підготовкою автомобіля. Для його подальшої якісної експлуатації важливо очистити всі вразливі деталі і елементи від агресивного впливу реагентів і перевірити їх стан. З приходом теплої пори року основний попит у автовласників буде традиційно сконцентрований на заміні шин – і цю процедуру теж необхідно проводити в якісному сервісному центрі офіційного дилера, щоб виключити проблеми в майбутньому. Так, наприклад, автомобілі марки Bentley можуть розганятися понад 300 км / год, тому дуже важливо, щоб колеса були збалансовані на високоточному обладнанні – спеціальному верстаті, який може імітувати навантаження від дороги на шину, тим самим балансування коліс виходить точною.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!