Як правильно заводити автомобіль під час морозу: 10 ефективних порад

0
369

Для того щоб холоду для водія і його автомобіля пройшли без неприємних сюрпризів і наслідків, досить слідувати десятці простих, але ефективних рад, пише AutoOboz.

Отже, що ж потрібно робити, щоб ваша «ластівка» без проблем пережила холодні умови:

  1. Своєчасна заміна АКБ . Якщо ви давно не міняли акумулятор, то це необхідно зробити до того, як він остаточно вийде з ладу. У сильний мороз після нічного простою на відкритій стоянці машина може не завестися. В середньому сучасні АКБ служать по 4-5 років. У будь-якому випадку перед запуском двигуна рекомендується включити на 10-15 секунд дальнє світло, щоб прогріти електроліт і збільшити віддачу АКБ.
  2. Рівень бензину . У зимовий час ніколи не допускайте, щоб рівень бензину / дизеля в баку був менше половини його ємності. Згодом, навіть при використанні самого якісного палива, в баку з’являється незначна кількість води, яка в мороз може викликати закупорку паливопроводу.
  3. Вимкнення мультимедіа . Перед запуском двигуна необхідно вимкнути всі мультимедіа, підігріви вікон і сидінь, світлові прилади і т.д;
  4. Правильний запуск «механіки» . На машинах з механічною коробкою передач перед включенням стартера вичавити зчеплення і переконатися, що важіль КП знаходиться в нейтральному положенні. Відпускати зчеплення слід плавно і через 5-10 секунд після початку роботи двигуна;
  5. Включення стартера . Включати його слід не більше ніж на 5 секунд, повторюючи спроби через 15-20 секунд. Після 4-5 невдалих проб варто припинити спроби запуску.
  6. Використання спеціальних спреїв . Засіб для запуску двигуна продається в магазинах автохімії. Це суміш горючих газів, а також присадок, що захищають деталі двигуна від шкідливого короткострокового впливу високих температур. Перед використанням уважно прочитайте інструкцію із застосування. Як правило, препарат з аерозолю впорскується в повітряний фільтр або впускний колектор.
  7. Нормалізувати обертів двигуна  перед поїздкою. Не поспішайте відразу виїжджати на дорогу, дайте оборотам двигуна опуститися до нормальної для холостого ходу позначки, а рідин – досягти робочої температури. Крім того, ні в якому разі не намагайтеся прискорити процес прогріву активним використанням педалі “газу”.
  8. Запуск «автомата».  Якщо автомобіль оснащений АКП, слід постояти пару хвилин на місці, перевівши селектор в положення D або послідовно пройтися селектором по всьому діапазону передач. Для власників машин з МКП не буде зайвим, витиснувши зчеплення, перевірити роботу механізму перемикання передач.
  9. Плавні маневри.  Перші 20-30 хвилин руху не слід різко набирати швидкість і різко гальмувати, щоб запобігти підвищений знос вузлів і агрегатів.
  10. Запастися спеціальним комплектом стартових проводів для АКБ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!