Статті

ТОП-5 небезпечних помилок водіїв взимку

Share

Автомобільні експерти назвали п’ять помилок водіїв взимку.

1. Серйозна помилка взимку – це неуважне ставлення до запуску двигуна. У морозну погоду силову установку обов’язково потрібно прогріти на холостих обертах для того, щоб загусло масло знову почало працювати як треба. Навіть в ПДР зазначено, що це потрібно робити протягом п’яти хвилин.

Після цього машина продовжує прогріватися під час повільного руху. Важливо дати прийти в себе не тільки маслу, але і амортизаторам, які не можна навантажувати в повну силу в перші 10-15 хвилин руху. Терплячий прогрів при акуратною і не швидкій їзді продовжить їх термін служби.

2. Наступна помилка – це старі двірники. Ще до початку холодів краще заїхати в магазин і придбати нові. Через реагентів над дорогою в зимовий час створюється соляний туман. Крапельки суспензії, які осідають на лобовому склі, сильно погіршують видимість. Зношені щітки з завданням справляються далеко не завжди.

3. Ще один момент, якому слід приділити особливу увагу в зимовий час – це світлові прилади. Помутнілі розсіювачі, відбивачі, слабкі або перегорілі лампочки в темний час доби помітно знижують видимість. Це погано не тільки для власника транспортного засобу, а й для інших учасників руху, оскільки ризик ДТП з нерозбірливим авто збільшується.

4. Четверта помилка – це недотримання дистанції. Взимку гальмівний шлях збільшується і через слизьку дорогу. Звичних 15-20 метрів до попереднього авто вже недостатньо.

5. І небезпечною помилкою взимку є річний стиль водіння. Багато катаються в ожеледь так само, як зазвичай, з високою швидкістю, різкими поворотами. Але літні маневри в зимовий час можуть обернутися серйозними наслідками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Зима

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024