Розвіяні 3 популярних серед автомобілістів міфи про бензин

0
104

Експертами були спростовані 3 популярних серед вітчизняних автомобілістів міфи про бензин. Фахівці відзначають, що, незважаючи на наявні чутки, не варто думати, що якість бензину пов’язане з октановим числом палива.

Наприклад, А-92 екстра-класу може в технічному плані не підходити для моторів, що мають високий ступінь стиснення. А-100 не підходить для старих автомобілів, мотори яких розраховані під пальне, яке має більш низьке октанове число. Є міф, що паливо з миючими, а також миючими присадками може шкодити машині. За заявою фахівців, застосування такого пального позитивним чином позначається на роботі силового агрегату. Воно здійснює ефективну очистку форсунок.

Третьою помилкою є те, що автобренди нібито спеціально рекомендується для своїх авто бензин, який має більш високе октанове число, так як воно більш дороге. На практиці, регулярне застосування палива з меншим октановим числом не призведе одразу до поганих наслідком, але в подальшому може не належним чином вплинути на роботу системи.

У свою чергу, слід користуватися пальним перевірених світових брендів, які можуть гарантувати якість своєї продукції. Не варто заправлятися на сумнівних АЗС, так як пальне низької якості може негативним чином впливати на роботу агрегатів, і приводити в результаті до поломок і аварій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!