Названі помилки водіїв під час запуску і прогріванні автомобіля в мороз

0
544

Експерти вирішили розповісти, які помилки допускають автомобілісти, коли запускають і прогрівають машини в морозну погоду.

Так, в мороз не рекомендується вдаватися до швидкого запуску автомобіля, тобто не варто відразу натискати кнопку пуску або провертати ключ у замку запалювання.

Крім того, не потрібно нехтувати прогревом, і чим нижче температура повітря, тим довше стоїть дати двигуну пропрацювати на холостих обертах.

Поряд з цим не варто перестаратися з оборотами для прискорення процесу прогріву, оскільки в цьому випадку навантаження на елементи мотора в лютий мороз виявиться радикальним. Крім того, не слід забувати про прогрівання трансмісії.

Не потрібно також екстремально розігрівати лобове скло: мова йде, наприклад, про такий метод, як напрямок повітря з дефлекторів вентиляції на «лобовуху», оскільки це може привести до того, що при суворому морозі лобове скло може розтріснутися при наявності відколів або мікротріщин.

І нарешті, не слід, щоб полегшити запуск двигуна, розігрівати його картер, використовуючи газовий пальник, паяльну лампу, так як небезпека пожежі залишається високою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!