Статті

Названо 5 причин, чому не можна публікувати в мережі фото автомобіля

Share

Однією з очевидних причин не викладати фотографії автомобіля в соцмережі – Вас і Вашу власність легко можуть знайти. Причому для цього зловмисникам досить побачити тільки держномер машини, а інше можна знайти в вкрадених базах даних. Такими ж способами користуються поліцейські і судові пристави. Також знімок може використовуватися в суді як доказ провини або невинності. Так, відомий випадок, коли у боржника відібрали машину, зареєстровану на родича.

Не рідко соцмережі стають своєрідною базою даних для викрадачів, які можуть знайти необхідну їм модель з потрібним кольором «десь поруч». Причому найчастіше власники самі розповідають на своїх сторінках де паркуються, якими опціями оснащена машина або який у них маршрут руху.

«А ось з геолокації не все так однозначно. Якщо це додаткова інформація до тієї, що вже володіє шахрай – вона полегшить йому завдання. Скажімо, людина розповідає про автосигналізацію, публікує авто і геолокацію. Тут все зрозуміло. Те ж і з фото з відпустки, якщо зловмисник стежить за вашим життям, то він знає, що швидше за все ніхто навіть в поліцію в найближчі 2 тижні через викрадення не звернеться. З іншого боку, сама по собі геолокація на фото з авто не спрощує завдання грабіжникам. Адже можна вийти на вулицю і зняти будь-який автомобіль », – розповів експерт.

Найнесподіваніше, з чим можуть зіткнутися автовласники – це підробка ключів. Так, по знімках можна виготовити дублікат ключа. Ну а з машинами-клонами знайомі багато – коли на ідентичний автомобіль виготовляються номерні знаки і робляться підроблені документи. Цю інформацію також можна отримати з фотографій в мережі.

Окремим пунктом слід сказати про пристрасть водіїв, які демонструють в онлайні свою активність, Чекин в місцях відвідування та доповнювати фотографії геолокації. А адже низка знімків з автомобілем за певною адресою, а потім раптові красиві кадри на сонячних пляжах можуть не тільки навести викрадачів на автомобіль під час вашої відсутності, а й елементарно повідомити злодіям-домушникам, що квартира знаходиться без нагляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024