Названо 5 причин, чому не можна публікувати в мережі фото автомобіля

0
150

Однією з очевидних причин не викладати фотографії автомобіля в соцмережі – Вас і Вашу власність легко можуть знайти. Причому для цього зловмисникам досить побачити тільки держномер машини, а інше можна знайти в вкрадених базах даних. Такими ж способами користуються поліцейські і судові пристави. Також знімок може використовуватися в суді як доказ провини або невинності. Так, відомий випадок, коли у боржника відібрали машину, зареєстровану на родича.

Не рідко соцмережі стають своєрідною базою даних для викрадачів, які можуть знайти необхідну їм модель з потрібним кольором «десь поруч». Причому найчастіше власники самі розповідають на своїх сторінках де паркуються, якими опціями оснащена машина або який у них маршрут руху.

«А ось з геолокації не все так однозначно. Якщо це додаткова інформація до тієї, що вже володіє шахрай – вона полегшить йому завдання. Скажімо, людина розповідає про автосигналізацію, публікує авто і геолокацію. Тут все зрозуміло. Те ж і з фото з відпустки, якщо зловмисник стежить за вашим життям, то він знає, що швидше за все ніхто навіть в поліцію в найближчі 2 тижні через викрадення не звернеться. З іншого боку, сама по собі геолокація на фото з авто не спрощує завдання грабіжникам. Адже можна вийти на вулицю і зняти будь-який автомобіль », – розповів експерт.

Найнесподіваніше, з чим можуть зіткнутися автовласники – це підробка ключів. Так, по знімках можна виготовити дублікат ключа. Ну а з машинами-клонами знайомі багато – коли на ідентичний автомобіль виготовляються номерні знаки і робляться підроблені документи. Цю інформацію також можна отримати з фотографій в мережі.

Окремим пунктом слід сказати про пристрасть водіїв, які демонструють в онлайні свою активність, Чекин в місцях відвідування та доповнювати фотографії геолокації. А адже низка знімків з автомобілем за певною адресою, а потім раптові красиві кадри на сонячних пляжах можуть не тільки навести викрадачів на автомобіль під час вашої відсутності, а й елементарно повідомити злодіям-домушникам, що квартира знаходиться без нагляду.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!