Статті

Експерти розповіли, як не вбити шини неправильним зберіганням

Share

Після того, як гума була знята з диска, її необхідно ретельно вимити і очистити від бруду. Слід уважно очистити поглиблення протектора. Фахівці рекомендують обробити покришки спеціальним консервантом, який захистить гуму від впливу зовнішнього середовища. Не можна використовувати засоби з вмістом розчинника як сполучної і очищає компонента.

Найкраще зберігати гуму на дисках в накоченому стані. При такому варіанті можна поставити весь комплект в гаражі або на балконі вертикально. Фахівці рекомендують зберігати колеса на кронштейнах або спеціальних трубах, встановлених на стіни. Якщо вибрати такий метод зберігання, то необхідно лише подбати про те, щоб в гаражі або на балконі підтримувалася оптимальна температура.

Рекомендується зберігати шини при температурі від 0 ° C до + 35 ° С, але краще дотримуватися температур +10 до +25 градусів при вологості не більше 60%. Простежте за тим, щоб на покришки не впливав ультрафіолет, просто кажучи – не допускати постійного знаходження гуми під променями сонця. Щоб цього уникнути необхідно звернути колеса в спеціальні пакети або хоча-б накрити їх покривалом. Пакети зав’язувати не можна, оскільки це не дасть забезпечити вентиляцію шин. Необхідно захищати покришки не тільки від впливу сонця, але і від атмосферних опадів – дощу та снігу. На відкритому повітрі шини можна зберігати не більше 1 місяця.

Шини без дисків рекомендується зберігати вертикально на стелажах. Максимально ж високі шанси нашкодити гумі будуть, якщо ви складете всі чотири колеса одне на інше в своєрідну піраміду. Якщо ж доводиться зберігати колеса горизонтально, то не слід складати їх один на одного. Фахівці РГ відзначають, що шини без дисків також не можна підвішувати. В іншому випадку ви збільшуєте ймовірність деформації покришки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Шини

Останні записи

Компактний кросовер Renault Symbioz 2025 повністю розсекретили

Компанія Renault показала нового представника компактних кросоверів під назвою Symbioz. Ця модель завершує наступ на…

02.05.2024

Cadillac показав новий кросовер Optiq для китайського ринку (фото)

Cadillac представив молодіжний кросовер Optiq "на батарейках". Нова модель дебютувала на автосалоні в Пекіні, і…

02.05.2024

Названо найкращі седани компакт-класу, які коштують своїх грошей

В історії автомобілебудування був час, коли відносно недорогі та розкішні седани сипалися буквально з рогу…

02.05.2024

В мережі показали Rolls-Royce Cullinan 2025 без камуфляжу (фото)

У мережі з'явилися фотографії оновленого Rolls-Royce Cullinan 2025 без камуфляжу, що розкривають деталі рестайлінгу розкішного…

02.05.2024

У суперпікапа RAM TRX таки буде потужний наступник

У суперпікапа RAM TRX все-таки буде сильний наступник. Через тиждень після прем'єри варіанта з форсованим…

02.05.2024

Новий Hyundai Santa Fe отримає унікальну начинку в Китаї

Новий Hyundai Santa Fe отримає унікальну начинку у Китаї. На Пекінському автосалоні показали передсерійний позашляховик…

02.05.2024