Названі п’ять небезпечних помилок водіїв взимку

0
1280

Серйозна помилка взимку – це неуважне ставлення до запуску двигуна. У морозну погоду силову установку обов’язково потрібно прогріти на холостих обертах для того, щоб загусле масло знову почало працювати як треба. Навіть в ПДР зазначено, що це потрібно робити протягом п’яти хвилин.

Після цього машина продовжує прогріватися під час повільного руху. Важливо дати прийти в себе не тільки маслу, але і амортизаторам, які не можна навантажувати в повну силу в перші 10/15 хвилин руху. Терплячий прогрів під час акуратної і нешвидко їзди продовжить їх термін служби.

Наступна помилка – це старі двірники. Ще до початку холодів краще заїхати в магазин і придбати нові. Через реагенти на дорогах в зимовий час створюється соляний туман. Крапельки суспензії, які осідають на лобовому склі, сильно погіршують видимість. Зношені щітки з завданням справляються далеко не завжди.

Ще один момент, якому варто приділити особливу увагу в зимовий час – це світлові прилади. Помутнілі розсіювачі, рефлектори, слабкі або перегорілі лампочки в темний час доби помітно знижують видимість. Це погано не тільки для власника транспортного засобу, а й для інших учасників руху, оскільки ризик ДТП з погано помітним авто збільшується.

Четверта помилка – це недотримання дистанції. Взимку гальмівний шлях збільшується через слизьку дорогу. Звичних 15/20 метрів до попереду авто вже недостатньо.

І найнебезпечнішою помилкою взимку є літній стиль водіння. Багато катаються в ожеледь так само, як зазвичай, з високою швидкістю, різкими поворотами. Але літні маневри в зимовий час можуть обернутися серйозними наслідками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!