Експерти назвали переваги дешевих моторних масел

Часто дешеві моторні масла виявляються кращі дорогих аналогів. Автоексперти розповіли про переваги бюджетних технічних рідин.

0
188

Дешеве моторне масло відрізняється від дорогого регулярністю його заміни. Якщо в першому випадку це необхідно робити кожні 7 000 км, то в другому – в два рази рідше.

Однак преміальні технічні рідини в Україні часто підробляють. Якщо уявити ситуацію, що автовласник придбав якраз таку, залив її в мотор і планує проїхати 15 000 кілометрів, то незабаром продукт втратить своїх мастильних властивостей, що загрожує псуванням двигуна через те що створюється тертя.

Отже, водій частіше буде навідуватися в автосервіс для його ремонту. Якщо ж використовувати бюджетний варіант, який передбачає заміну після 7 000 км пробігу, то такої неприємності не відбудеться.

Експерти порахували, що людина, яка вважає за краще дешеве моторне масло, економить до 2000 грн на рік. Вартість його оновлення становить близько 200 грн. Якщо заливати бюджетний продукт чотири рази на рік, то автовласник витратить приблизно 2000 грн з урахуванням не тільки послуги, але і вартості самого товару. Якщо ж міняти преміум-масло два рази в рік, витрати збільшаться до 4000 грн. Причому проїдуть обидва водії по 30 000 кілометрів. Різниця полягає в тому, що перший шофер точно не зіткнеться з контрафактом, оскільки і так дешеве масло підробляти і продавати за ще нижчою ціною невигідно.

Але при цьому підході слід звертати увагу на якість товару. Він повинен мати гарне лужне число, температуру застигання, а також показники молібдену і NOACK. Ця інформація завжди доступна на профільних сайтах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!