Як правильно вибрати б/у автомобіль

0
183

Багато людей вважають за краще купувати авто, які були у вжитку, так як це, мабуть, найдоступніший варіант придбати хорошу машину. У минулі часи придбати старий ВАЗ 2104 вважалося великою удачею. Сьогодні покупка іномарок з пробігом зручна для покупців. Такі машини на ходу, вони, до того ж, дешевші. Це прекрасно розуміють і власники таких машин, які були колись новими.

Авто з пробігом пропонуються всіляких марок і кольорів. Де ж можна придбати стару машину? Як дізнатися чи відповідає ціна стану? Розповімо про це.

В основному є два критерії ціни старих автомобілів – це вік їх і пробіг. Між цими двома факторами є зв’язок. На думку фахівців при віці транспортного засобу від одного до двох років пробіг становить до 40000 кілометрів, при віці від трьох і до п’яти років – 110000 кілометрів, при віці шість – дев’ять років – близько 230000 кілометрів, при віці десять – тринадцять років – 300000 кілометрів . Вік старше 14 років говорить про пробіг понад 300000 кілометрів.

Якщо транспортний засіб продається з пробігом більше цих цифр, то він стає дешевшим для покупця. Така можливість, як купити автомобіль б/у, відкриває їх власникам великі можливості для різних махінацій. Щоб уникнути зайвої переплати, вам потрібно вміти оцінити приблизну вартість машини при обліку її пробігу.

Найбільшу частину ціни вона втрачає після перших 20000 кілометрів, приблизно, чверть. Ще 20-25% від початкової ціни старі автомобілі втрачають, пройшовши 80000 кілометрів. Ціна зменшується ще на 20% після 150000 кілометрів втечі. Потім, з кожним кілометром пробігу транспортні засоби дешевшають повільніше.

Багато автолюбителів намагаються купувати автомобіль віком 1-2 роки, щоб не викладати велику ціну за новий транспортний засіб. Якщо ви вирішили купити старий автомобіль і побоюєтеся обману з боку продавця, то візьміть з собою свого знайомого механіка або зробіть замовлення огляду транспортного засобу на близько розташованої станції техобслуговування. Старі машини можуть дуже втратити в вартості через всяких несправностей. Деталі машини зношуються з пробігом, а причиною «тремтячих» деталей часто є дорожньо-транспортні пригоди. Коли ви купуєте авто, не соромтеся запитати у продавця, а чи було воно в аварії.

Транспортні засоби можуть продаватися як в справному, так і в пошкодженому стані. Якщо машина була в аварії, і має пошкодження, то, щоб дізнатися ціну, треба відняти від ціни до аварії ту суму, яку треба витратити на його ремонт. Цю суму можна дізнатися на станції техобслуговування. Щоб уникнути контактів з нечистими на руку продавцями – власниками авто, запитуйте документи, що підтверджують оцінку машини фахівцями. Якщо така відсутня, то значить, продавець не дуже чесний. Коли власники виставляють транспортний засіб на продаж, вони враховують «ймовірність торгу». Вони можуть додати до справжню ціну машини 5-10%, як би, як запас. Ця надбавка може бути скинута, коли ціна обговорюється з покупцем. У підсумку, у покупця створюється ілюзія вигідної угоди. Завжди враховуйте це.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!