В Україні боротимуться з найпоширенішим порушенням ПДР

0
2607

Не пристебнутий ремінь безпеки є головною причиною високого рівня травмування та смертей внаслідок ДПТ на дорогах України. Уряд країни, в рамках стратегії підвищення рівня безпеки на дорогах внесло ряд змін в правила дорожнього руху. Тепер, використовувати ремінь безпеки зобов’язані пасажири як переднього, так і заднього ряду.

Голова громадської організації Traffic Challenge Ольга Дробишева в ефірі телеканалу «Україна 24» прокоментувала сумну статистику, згідно з якою, всього 25% водіїв в Україні використовують ремінь безпеки.

За її словами, в Україні потрібно сформувати культуру руху, яка допоможе знизити кількість травмованих на дорогах. Поки цього не станеться, варто посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху, вважає Дробишева.

Відзначається, що з метою попередження травмування та підвищення рівня безпеки на дорогах України регулярно вживаються заходи. Наприклад, постійно розширюється географія системи автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху і функції системи. Експерт прогнозує, що незабаром, система почне фіксувати і порушення пристібання ременя безпеки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!