ТОП-5 найкращих електрокарів на українському ринку

0
542

Редакція порталу UaMotors зробила підбірку 5 кращих електрокарів, які можна купити в Україні.

Nissan Leaf

Цей японський автомобіль став першим масовим електрокаром в Україні. На початок 2020 року в нашій країні налічувалося 5,2 тис. таких машин. Ця модель добре відома як покупцям, так і в автосервісах, тому її покупка стане найнадійнішим рішенням. Останнє оновлення для Nissan Leaf з’явилося в 2019 році. Тоді було вирішено його головна проблема – невеликий запас ходу.

Тепер без підзарядки авто здатне подолати дистанцію в 364 км. І хоча до Tesla ще далеко, з європейськими авто Nissan Leaf зможе конкурувати досить легко. Потужність силової установки також зросла і досягла 204 кінських сил. У салоні авто з’явилася віртуальна приладова панель і сучасна мультимедійна система. Також відзначимо асистент, який дозволяє машині паркуватися самостійно. Правда через зниження курсу гривні, коштує Nissan Leaf недешево а саме біля 11 тис доларів.

Tesla Model S

Американська компанія Tesla спеціалізується виключно на електричних машинах, тому сумніватися в їх якості і технологічності не доводиться. В Україні можна придбати кілька авто Tesla, але найбільш популярною є Model S, базова версія такого автомобіля має сумару віддачу в 562 к.с. У поєднанні з автоматичною трансмісією на розгін до 100 км / год потрібно всього 3,8 секунди. Запас ходу такого авто становить 610 кілометрів. Є і більш потужна версія з сумарною віддачею в 795 к.с. Така комплектація забезпечує феноменальне час розгону до 100 км / год – всього 2,5 секунди, а максимальна швидкість обмежена позначкою в 261 км / г. За базову версію дилери просять близько 30 тис. доларів.

Audi e-tron

Цей електрокар увірвався на український ринок в 2020 році і з ходу став бестселером в своєму сегменті. За базову версію німецького авто просять біля 90 тис. доларів. Довжина Audi e-tron складає 4 901 мм при колісній базі в 2 928 мм. На офіційному сайті компанії є калькулятор з розрахунком запасу ходу – з нього можна зробити висновок, що максимальне значення знаходиться на позначці в 436 км шляху. Для повної зарядки до такого значення буде потрібно всього 48 хвилин. А ось якщо заряджати авто звичайної побутової розетки, то час на поповнення повного заряду складе майже дві доби.

Потужність силової установки досягає значення в 408 к.с. Динаміка дещо гірша, ніж у Tesla – до 100 км / год авто розганяється за 6,6 секунди. Всьому виною велика маса автомобіля. А ось максимальна швидкість досягає значення в 200 км / г. Крім технічних нововведень, машина має стильний дизайн, а популярність e-tron пояснюється ще і добре розвиненою дилерською мережею Audi. Плюс в Audi змогли запропонувати покупцями досить непоганий цінник.

Jaguar I-Pace

Цей електричний позашляховик дуже вдало прийшов на український ринок в 2019 році. Він став першим електрокроссом в нашій країні, що відразу забезпечило йому успішний рівень продажів. Силова установка такого автомобіля здатна видавати 400 кінських сил при 696 Нм крутного моменту. За циклу WLTP автомобіль здатний подолати без додаткової зарядки 470 кілометрів шляху. Для позашляховика приємно здивує динаміка – на розгін до 100 км / год буде потрібно всього 4,8 секунди. Екстер’єр авто дуже вдало поєднує в собі плавність ліній і агресію, властиву моделям Jaguar. В салоні ми бачимо ергономіку на найвищому рівні, а також передові технології. Особливу увагу варто приділити мультимедійної системі Pivi Pro, яка надає користувачеві дуже великі можливості.

BMW iX

Цей автомобіль стане новинкою на українському авторинку в 2021 році. І цілком ймовірно, серед електричних машин саме до нього може бути прикутий найбільший інтерес. Ця модель має виграшними характеристиками в порівнянні з конкурентами. Зокрема, потужність силової установки, що складається з двох електромоторів, досягне 500 к.с., а на розгін до 100 км / год буде потрібно менше 5 секунд. Також відзначимо фантастичний запас ходу, який обіцяють в BMW – за попередніми даними він перевищить 600 км, що дозволить конкурувати з Tesla. Не забули в BMW і про функції швидкої зарядки, що дуже важливо в великих містах. Особливу увагу в BMW приділили керованості – навіть в режимі економії електроенергії обіцяють хорошу динаміку і отримання задоволення від водіння. Ну а з точки зору передових технологій до BMW ніколи не було питань.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!