Статті

10 електромобілів, які з’являться в Україні у 2021 році

Share

На українців чекає велика електрифікація. Наступного року в нашій країні має з’явитися щонайменше десяток нових електромобілів. Так, можливо, не всі вони будуть представлені в Україні офіційно. Але розповсюдження цих моделей навряд чи зупинять такі формальності. Цю тезу добре підтверджує популярна в Україні Tesla, яка місцевого представництва немає досі.

Найбільше електрокарів слід чекати з Європи. До серійного виробництва повноцінних електричних автомобілів нарешті дозрів Volkswagen. Не відстають від нього і французи – Peugeot та Renault. Перший електрокар з’явився навіть у румунської Dacia, яка добре відома в Україні завдяки таким моделям, як Logan та Duster (в нашій країні продаються під брендом Renault).

В решті решт отримає офіційну місцеву прописку і електромобіль Nissan. Але мова зовсім не про Leaf. Японці вирішили дебютувати в Україні з іншою моделлю. На наш погляд, більш цікавою.

Отже, MMR представляє добірку кращих електромобілів, які з’являються в нашій країні наступного року.

Nissan Ariya

Nissan Ariya вже анонсовано на українському сайті компанії. Тож «Арія» буде продаватися в Україні офіційно. Це перший електричний «офіціал» Nissan в нашій країні. Хоча Leaf продається вже багато років. Але чомусь японці так і не наважилася розпочати його продажі «по білому».

Залежно від модифікації кросовер оснащується батареєю ємністю 63 або 87 кіловат-годин, одним або двома електромоторами (на передній і задній осі) і переднім або повним приводом. Запас ходу варіюється від 360 до 500 кілометрів за циклом WLTP.

Салон Ariya в самій компанії порівнюють з просторою «вітальні шикарного лайнера».

BMW iX

BMW традиційно представляє в Україні всі новинки. Тому ми розраховуємо наступного року побачити перший електричний кросовер компанії – iX.

У рух електрокар призводить двомоторна установка потужністю 500 кінських сил. Вона забезпечує розгін з місця до 100 кілометрів на годину менше, ніж за п’ять секунд. Ємність батареї перевищує 100 кіловат-годин. Це дозволяє iX проїжджати на одному заряді більше 600 кілометрів за циклом WLTP.

На зарядку до 100% від звичайної мережі потрібно 11 годин. Однак передбачений і більш швидкий варіант: поповнити запас енергії до 80% від мережі постійного струму потужністю до 200 кВт можна за 40 хвилин.

Opel Corsa-e

Далеко не факт, що електрична Opel Corsa з’явиться в Україні офіційно. Але цей автомобіль точно має дістатися до нашої країни. Бо це дуже цікавий екземпляр.

Corsa-e побудована на одній платформі з Peugeot e-208. Технічна начинка новинок також нічим не відрізняється: 100-кіловатний електромотор видає 136 кінських сил і 260 Нм крутного моменту. Мотор живиться від батареї ємністю 50 кіловат-годин.

Від швидкісної зарядки акумулятор можна наповнити до 80% за 30 хвилин. На одній зарядці Corsa-e проїжджає близько 330 кілометрів.

З місця до 50 кілометрів на годину електромобіль розганяється за 2,8 секунди, до «сотні» – за 8,1 секунди. Режими роботи силової установки можна перемикати між Normal, Eco і Sport.

Peugeot e-208

Peugeot дуже обережно поводиться в Україні. Компанія не поспішає везти нам свої високотехнологічні новинки. Але якщо електричний 208-й не привезе офіційний імпортер, це зробить хтось інший.

Незважаючи на однакову начинку з Opel Corsa-e, технічні характеристики електрокарів трохи відрізняються. Наприклад, на одному заряді батареї «француз» проїжджає на 10 кілометрів більше. Також у Peugeot e-208 трохи нижче показник витрат електроенергії.

Одна з фішок французького електромобіля – фірмовий салон i-Cockpit. Він передбачає приладову панель з 3D-ефектом. Вона має кілька рівнів відображення даних. Важлива інформація розташовується «ближче» до водія.

Volkswagen ID.3

Новачок від Volkswagen просто не може не з’явитися в Україні. Бо ID.3 – це перший справжній електромобіль Volkswagen. До того ж його встиг протестувати сам Ілон Маск.

Хетчбек ID.3 отримав електромотор, встановлений на задній осі, і комплект батарей під днищем. Акумулятори інтегровані в силову структуру кузова. Трійка в назві електромобіля вказує на третій розмірний клас за європейською класифікацією – той самий, до якого відноситься і Volkswagen Golf.

Модифікація 1st оснащується електромотором потужністю 204 кінські сили і батареєю ємністю 58 кіловат-годин. Запас ходу електромобіля складає 424 кілометри.

Skoda Enyaq

Цього року Skoda презентувала свій перший електричний кросовер – Skoda Enyaq. І у 2021 році ми сподіваємося побачити його в Україні.

Базовий Enyaq комплектується батареєю ємністю 55 кіловат-годин, яка живить 148-сильний електромотор і забезпечує запас ходу на рівні 340 кілометрів за циклом WLTP. Такий кросовер розганятися до 100 кілометрів на годину за 11,7 секунди.

Більш потужна версія розвиває 179 кінських сил і оснащується батареєю на 62 кіловат-години. Запас ходу – 390 кілометрів.

Топовий варіант має електромотор потужністю 204 кінські сили і батарею ємністю 82 кіловат-години. На одній «заправці» такий електрокар проїжджає 510 кілометрів.

Volvo XC40 Recharge

Volvo вже давно «лякає» своїх шанувальників тим, що переведе весь свій модельний ряд на електрику. Однак перший електромобіль марки з’явився у продажу лише в 2020 році. Це електрична версія міського кросовера Volvo XC40, який отримав приставку Recharge.

Електромобіль оснащений батареєю на 78 кіловат-годин, що дозволяє йому проїжджати на одному заряді 425 кілометрів.

Новинка має з’явитися і в Україні, адже місцевий офіс шведського бренду дуже активний. І намагається пропонувати українцям найсвіжіші розробки компанії.

Mercedes-Benz EQC

Продажі Mercedes-Benz EQC стартували в травні 2019 року. Електричний кросовер отримав батарею ємністю 85 кіловат-годин і два електричні мотори – по одному на кожній осі.

Сумарна віддача моторів – 408 кінських сил і 760 Нм крутного моменту.

Від стандартного зарядного пристрою EQC можна зарядити приблизно за 12 годин. Швидка зарядка дозволяє «заправити» батарею на 80% за 34 хвилини.

Mercedes EQC не представлений офіційно в Україні. Але нещодавно в українському офісі компанії пообіцяли, що електрокар все таки з’явиться і у нас. Можливо, навіть до кінця цього року.

Dacia Spring

Spring – перший серійний електромобіль в історії Dacia. І навіть трудно уявити, що він може не бути представлений в Україні.

Dacia Spring – дуже маленька. В довжину вона менша навіть за Renault Sandero. Електромобіль оснащується невеликим електромотором, що розвиває 45 кінських сил і 125 Нм крутного моменту. Двигун живиться від батареї ємністю 26,8 кіловат-години.

Запас ходу кросовера становить 225 кілометрів за циклом WLTP.

При використанні експрес-терміналу заряд можна поповнити до 80% менш ніж за годину. А на повну зарядку від 220-вольтової мережі піде близько 14 годин.

Honda e

Honda e – мабуть, найцікавіший електромобіль у нашій добірці з точки зору дизайну. І саме тому його дуже хочеться побачити в Україні вже наступного року.

В Європі Honda пропонує на вибір один з двох електромоторів: потужністю 136 і 154 кінських сил. Батарея ємністю 35,5 кіловат-години забезпечує електрокару пробіг без підзарядки близько 220 кілометрів.

За допомогою швидкісної станції акумулятор можна наповнити до 80% за 30 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024