Як захистити машину від реагентів на дорогах

0
1818

У деяких українських містах уже почали превентивну обробку доріг протиожеледними засобами. Взимку на дорогах, як завжди, піску і солі буде ще більше. Як захистити автомобіль від реагентів на дорогах?

Перш за все, потрібно вже зараз усунути дефекти лакофарбового покриття. Відколи підфарбуйте фарбою в колір кузова, а іржу видаліть і зафарбуйте. І не забувайте про антикорозійні матеріали.

Досвідчені водії перед настанням холодів на лакофарбове покриття наносять восковий поліроль. Навіщо? Справа в тому, що плівка яка утворилася від поліролю захистить фарбу і мікротріщини. Деякі автомобілісти для захисту кузова і фар використовують спеціальну антигравійну плівку.

Потрібно обов’язково подбати про захист колісних арок і днища. Колісні арки захистять підкрилки, а днище – антикорозійні засоби. Причому днище взимку потрібно обробляти кожен місяць.

Мити машину в холодну пору року потрібно не рідше, ніж два рази на місяць. Найкраще робити це на теплих мийках. Після миття не забудьте перевірити, щоб в замках і ущільнюючих дверей не залишилася вода.

Врахуйте, що реагенти, якими щедро посипають дороги в нашій країні, шкодять і шинам. Тому своєчасно їх міняйте. Зараз якраз настав час, щоб перевірити гуму і, якщо потрібно, поставити зимову або всесезонну.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!