Статті

Як підготуватися до покупки авто, щоб потім не шкодувати

Share

При покупці автомобіля його необхідно обов’язково перевіряти в реєстрі, чи накладено на нього арешт, чи знаходиться він у заставі чи кредиті, це дозволить мати більші шанси виграти суд у разі подібних обставин.

Що ще відомо

Щоб переконатися в чистоті угоди, необхідно зайти на безкоштовний державний сайт реєстр-закладів.ру та перевірити, чи не знаходиться автомобіль у заставі, арешті чи кредиті. Це найбільш надійне та актуальне джерело інформації. Також можна зробити запит через різні автотеки та автоботи.

За словами Славнова , якщо після покупки автомобіля виявиться, що він перебуває в арешті, то справа розглядатиметься у суді. Суд визначить, чи покупець був сумлінним у своїх діях.

Суд враховуватиме, коли банк передав інформацію до реєстру застав. Якщо інформація була передана до покупки, а клієнт не перевірив її, то відповідальність ляже на покупця. Якщо клієнт перевірив інформацію, а банк передав її після, то покупець вважається сумлінним.

Для додаткового захисту рекомендується зафіксувати у нотаріуса, що на момент вчинення правочину автомобіль не перебуває у заставі, арешті чи кредиті. Це підтвердить, що покупець вжив усіх заходів для перевірки автомобіля. У такому разі шанси на успіх у суді будуть вищими, оскільки покупець виявив належну обачність. Якщо покладатися на удачу і не перевіряти автомобіль, то шанси на перемогу в суді будуть мінімальними, підкреслив автоюрист.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Поради

Останні записи

Lancia випустить новий розкішний автомобіль Gamma (ФОТО)

Легендарний італійський автовиробник Lancia, готується до повернення з майбутньою моделлю Gamma. Ця новинка, запуск якої…

26.10.2024

Porsche не буде створювати електромобілі

Бренд, який займається створенням спортивних автомобілів, переглядає свою стратегію, орієнтовану на створення електромобілів, та вивчає…

26.10.2024

Brabus показав унікальний SL63 Shooting Break у єдиному екземплярі (ФОТО)

Компанія Brabus в черговий раз перевершила саму себе, створивши виготовлений на замовлення Mercedes-AMG SL63 Shooting…

26.10.2024

Honda представить кросовер Passport вже наприкінці осені

Вперше Passport побачив світ у 1993 році у вигляді позашляховика першого покоління, що представляє собою…

26.10.2024

Три поради, як зберегти батарею електрокара та підвищити запас ходу в зимовий період

Експерти нагадали, що літій-іонна батарея електромобіля розрахована на експлуатацію при температурах від -35 до +45…

26.10.2024

Автомеханік пояснив, чому автоматична трансмісія може перейти в аварійний режим

Коли автоматична трансмісія раптово перетворюється на аварійний режим, машина втрачає динаміку чи взагалі перестає реагувати…

26.10.2024