Водіям розкрили 5 хитрощів інспекторів, які можуть закінчитися позбавленням прав

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям розкрили 5 хитрощів інспекторів, які можуть закінчитися позбавленням прав

Автовласники регулярно стикаються співробітниками поліції, які намагаються виявити реальні порушення, а іноді й не дуже. При складанні протоколу можуть вдаватися до різних хитрощів, що призводять до неприємних наслідків. Автоюрист із двадцятирічним стажем перерахував основні способи, які використовують співробітники поліції при складанні протоколів.

Що ще відомо

Не всі автовласники знають про свої права. Потрібно чітко розуміти, що складений протокол – це основний документ, що підтверджує винність водія. Якщо хоч щось у ньому не сходиться, руйнується вся логіка звинувачення. Важливо уважно перечитувати цей документ, інакше власник матиме великі неприємності, аж до позбавлення прав.

Водій має право не виходити зі свого автомобіля під час оформлення протоколу, співробітник поліції може самостійно все заповнити, але наприкінці він має надати документи для перевірки. Автовласник має право вписати свої коментарі. При цьому згідно із законом співробітники поліції зобов’язані почати негайно оформляти, якщо виявлено порушення правил дорожнього руху. Насправді іноді сильно тягнуть із заповненням, намагаючись вивести водія на пропозицію хабара. У деяких випадках поліцейські можуть спеціально припускатися помилок.

Реклама

Коли виявляють нетверезого водія, перевірку на алкотестері слід проводити у присутності двох понятих або під відеозапис. Крім того, часто виявляється, що під час протоколу не вказуються значні нюанси, які водій може зробити самостійно. Після того, як було поставлено підпис та отримано копію протоколу, коригування та доповнення більше не повинно бути, але насправді вони часто вносяться співробітниками поліції — це слід перевіряти.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!