Найпопулярніші міфи про моторне масло, в які все ще вірять автомобілісти

Час читання: < 1 хв.
0
Найпопулярніші міфи про моторне масло, в які все ще вірять автомобілісти

Будь-який автовласник знає, що міняти масло в моторі потрібно вчасно. Крім того, потрібно правильно підходити для його вибору. Зараз у зв’язку з підвищенням цін на технічні рідини багато хто починає розглядати варіанти, доступніші за вартістю. При цьому серед водіїв є чимало міфів, яких багато хто дотримується, завдаючи шкоди двигуну машини.

Що ще відомо

Так, деякі думають, що у машини з маленьким пробігом при нечастій експлуатації міняти масло можна рідше. Однак це хибна думка, оскільки навіть при простоюванні технічна рідина втрачає свої властивості, а процеси окислення відбуваються постійно.

Деякі переконані, що заборонено змішувати масло різних виробників. При цьому експерти зазначають, що краще долити техрідість, враховуючи тип і в’язкість, якщо рівень став критично низьким. Є також думка, що якщо колір масла став чорним, його необхідно міняти терміново. При роботі двигуна в нього неминуче потрапляють продукти згоряння, це не є критичним, міняти масло можна відповідно до рекомендацій виробника.

Реклама

Є також невірне переконання, що масло здатне служити довше, ніж зазначено в інструкції. Деякі автовласники навіть вважають, що встановлені терміни — лише хитрощі виробників для отримання прибутку. Насправді, якщо не змінювати техрідина вчасно, суттєво скорочується термін служби ДВЗ. Крім того, якщо масло знаходиться на нижній відмітці на щупі при високих навантаженнях деякі деталі можуть страждати від масляного голодування, що може призвести до необхідності капремонту ДВЗ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!