Експерт розповів, чому не можна починати рух одразу після запуску двигуна

Час читання: < 1 хв.
0
Експерт розповів, чому не можна починати рух одразу після запуску двигуна

Як розповів на експерт який працює на СТО, запуск мотора машини та негайний рух після цього небажаний з кількох причин.

По-перше, після запуску мотора масло може ще не встигнути рівномірно розподілитися по всіх елементах , а це в свою чергу впливає на швидке зношування деталей двигуна.

По-друге, сучасні машини мають безліч електронних систем і датчиків, які також потребують певного часу для початку повноцінної роботи. Наприклад, системи упорскування палива та запалення можуть некоректно функціонувати відразу після старту.

Реклама

Крім цього, при старті силовий агрегат автомобіля може працювати на високих оборотах , і різкий рух може викликати додаткове навантаження на двигун і трансмісію, що також може призвести до передчасного зношування.

Також зазначається, що запущений двигун на старті виділяє більше шкідливих речовин, тому що ще не досяг оптимальної робочої температури. Довге прогрівання дозволяє скоротити рівень викидів.

Крім того, звичний комфорт у салоні машини теж досягається за рахунок прогріву двигуна. Для того, щоб забезпечити оптимальні умови для автомобіліста та пасажирів, включаючи роботу системи опалення та кондиціювання, необхідно дати двигуну час для прогріву, підсумував експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!