Експерт пояснив, що не можна робити у дорожніх заторах

Час читання: < 1 хв.
0
Експерт пояснив, що не можна робити у дорожніх заторах

Експерт зазначив, що при русі в пробках категорично не рекомендується нетерпляче та агресивно керувати автомобілем. Наприклад, різке гальмування і прискорення можуть спричинити зіткнення з іншими транспортними засобами або викликати неконтрольоване занесення машини.

Окрім того, небезпечними є порушення правил дорожнього руху, такі як обгін по узбіччю чи на зустрічній смузі, які часто призводять до дорожньо-транспортних пригод. Ризик зіткнення також зростає при різкій зміні смуги руху та недотриманні безпечної дистанції.

Експерт також підкреслив небезпеку неправильного використання гальм. Постійне натискання на педаль гальма у пробках може призвести до перегріву гальмівних колодок і зниження їхньої ефективності. Також він попередив, що різке гальмування може викликати різкий удар ззаду, якщо водій позаду не встигне зреагувати.

Реклама

Ще один небезпечний маневр, на який варто звернути увагу, — це часті повороти кермового колеса. Експерт рекомендує уникати частих змін напрямку руху, щоб не спровокувати аварію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!