Моторист назвав 5 тверджень про двигуни, які давно втратили актуальність

Час читання: < 1 хв.
0
Моторист назвав 5 тверджень про двигуни, які давно втратили актуальність

Існує багато міфів про те, як продовжити термін служби двигуна. Досвідчені водії часто дотримуються переконань, які були актуальні кілька десятиліть тому, але у сучасному автопромі ці «істини» вже втратили своє значення. Один із фахівців у інтерв’ю порталу ceny avto.com розвіяв п’ять популярних помилок щодо двигунів внутрішнього згоряння.

Раніше атмосферні двигуни без турбонаддува вважалися більш надійними та довговічними, адже менша кількість складних вузлів означала меншу ймовірність поломок. Однак сучасні реалії це заперечують. Наприклад, двигуни від корейських виробників, попри відсутність турбіни, часто стикаються із серйозними проблемами.

Ще десять років тому ланцюговий привід газорозподільного механізму дійсно вважався довговічнішим порівняно з ремінним. Однак бажання автовиробників знизити вагу автомобілів призвело до використання більш тонких і легких ланцюгів, що змінило ситуацію.

Серед водіїв поширена думка, що використання бензину з вищим октановим числом подовжує термін служби двигуна. Насправді, бензин із високим октановим числом просто містить більше присадок, і це не завжди впливає на довговічність ДВЗ.

Раніше вважалося, що чим менший пробіг у автомобіля, тим довше прослужить двигун. Але в сучасних умовах, особливо у великих містах, двигун може зношуватися швидше через часті поїздки на короткі відстані та постійні зупинки в пробках.

Багато водіїв вірять, що дорога моторна олія завжди краща і продовжує термін служби двигуна. Однак ціна оливи часто визначається не лише її якістю, але й витратами на маркетинг.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!