Статті

Автомеханік розповів про призначення прихованої кнопки під педаллю газу

Share

Автовиробники часто впроваджують різні допоміжні елементи у свої машини, деякі з яких можуть викликати питання навіть у досвідчених водіїв, оскільки зустрічаються лише на певних моделях. Одним із таких елементів є кнопка під педаллю газу. Для чого вона потрібна? Це пояснив досвідчений автомеханік.

Подробиці

Не всі автовиробники звертають увагу на деталі, намагаючись максимально спростити експлуатацію своїх автомобілів для власників. Наприклад, на деяких моделях можна помітити, що при натисканні на педаль газу двигун видає однакову потужність незалежно від сили натискання на акселератор.

Насправді чутливою педаллю газу оснащені далеко не всі сучасні автомобілі. Це частіше зустрічається у моделях преміум-класу або у виробників, які приділяють увагу деталям. У більшості автомобілів різниці немає: педаль може натискатися трохи або бути втиснута до половини – двигун реагує однаково. Але як отримати максимум потужності в потрібний момент, наприклад, для обгону?

Для таких ситуацій деякі виробники встановлюють кнопку під педаллю газу, відому як Kick-Start. Коли водій натискає педаль газу до упору, ця кнопка активується, що дозволяє миттєво отримати максимальну потужність від двигуна. Така функція найчастіше зустрічається на автомобілях з атмосферними двигунами, де повна віддача силового агрегату досягається на більш високих оборотах.

Важливо пам’ятати, що при використанні максимальної потужності двигуна значно збільшується витрата палива, а також зростає навантаження на двигун і трансмісію. Щоб уникнути постійного зайвого навантаження на силові агрегати, виробники ввели цю кнопку – вона дозволяє використовувати максимум потужності тільки в критичні моменти, коли потрібне різке прискорення.

Такі доповнення зазвичай зустрічаються на автомобілях зі стандартною механічною педаллю газу. Проте багато сучасних автомобілів вже перейшли на електронну педаль газу, яка взаємодіє з двигуном через блок керування, а не безпосередньо. Завдяки цьому, на більшості нових автомобілів можна отримати максимум віддачі від двигуна, просто натиснувши педаль газу до упору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Поради

Останні записи

Представлено Toyota Sequoia 2025 у спеціальній версії 1794 Edition

Назва цієї комплектації відсилає до колишнього ранчо, на території якого зараз знаходиться завод у Сан-Антоніо,…

22.09.2024

General Motors виявив спосіб обійти американські санкції

Журналісти Bloomberg повідомили, що General Motors планує перейти на китайські акумулятори CATL, проте купувати їх…

22.09.2024

Не поспішайте платити штрафи: водіїв попередили про масове скасування деяких з них

В Україні почали масово скасовувати певні автомобільні штрафи. Водіям варто бути уважнішими та стежити за…

22.09.2024

В Україні представили сучасну версію позашляховика ЛуАЗ

Український дизайнер Роман Прядко представив концепт оновленого позашляховика ЛуАЗ, який вдало поєднує риси класичного дизайну…

22.09.2024

Електромобіль Audi преміум-класу згорів під час обслуговування на СТО (ФОТО)

В США сталася пожежа електромобіля Audi e-tron, яка трапилася під час обслуговування на СТО. Інцидент…

22.09.2024

В ЄС розглядають можливість пом’якшення суворих екологічних норм

Скорочення частки ринку електромобілів в ЄС викликає серйозну тривогу серед промисловості та політиків. У зв'язку…

22.09.2024