Що таке гальмування двигуном і чи може воно призвести до поломок автомобіля

Час читання: < 1 хв.
0
Що таке гальмування двигуном і чи може воно призвести до поломок автомобіля

Є кілька способів управління автомобілем, і хоча деякі з них є досить поширеними, інші відомі лише певній частині водіїв. Нажаль, деякі методи можуть призвести до серйозних проблем з автомобілем.

Один з таких методів — гальмування двигуном. Цей спосіб передбачає зменшення швидкості автомобіля без використання педалі гальма. Замість цього водії знімають ногу з акселератора і перемикаються на знижену передачу, щоб сповільнити машину.

Хоча для деяких це може здаватися безпечним і простим методом, насправді він може створити значне навантаження на деталі автомобіля.

Гальмування двигуном також може призвести до того, що двигун отримуватиме недостатню кількість мастила або пального. Тому експерти не рекомендують використовувати цей метод при високих швидкостях.

Цей спосіб менш популярний серед власників автомобілів з автоматичними коробками передач. Тим не менш, він можливий і для машин з ручним перемиканням передач або з функцією ручного перемикання. У таких випадках процес залишається подібним до того, що відбувається в автомобілях з механічними коробками передач.

Фактично, при гальмуванні двигуном водії просто перемикаються на знижену передачу для зменшення швидкості.

Гальмування двигуном в автомобілях з автоматичними коробками передач має таке ж негативне вплив, як і в механічних. Це може призвести до передчасного зносу як двигуна, так і трансмісії.

Однак в деяких ситуаціях гальмування двигуном може бути корисним, наприклад, при спусках, коли необхідно зменшити швидкість, щоб уникнути перегріву гальм.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!