Як правильно користуватися кондиціонером в авто, щоб уникнути ремонту: поради водіям

Час читання: 2 хв.
0
Як правильно користуватися кондиціонером в авто, щоб уникнути ремонту: поради водіям

Серед автомобілістів існує багато стереотипів стосовно кондиціонера, які оживають щоліта, коли водії намагаються боротися зі спекою. Нижче розглянемо основні міфи і поради щодо правильного використання кондиціонера, щоб уникнути його ремонту.

Міф 1: Під час роботи кондиціонера витрачається фреон

Деякі водії впевнені, що під час роботи кондиціонера витрачається фреон, і його потрібно доливати. Насправді фреон не є паливом, а холодоагентом, і система кондиціювання є герметичною. Фреон циркулює усередині системи і не витрачається. Витоки фреону можуть виникати лише у разі порушення герметичності системи через розсихання ущільнювальних з’єднань або інші пошкодження.

Рекомендація:

Регулярно перевіряйте наявність фреону у системі кондиціювання. Якщо ви помічаєте, що фреон потрібно постійно додавати, це свідчить про наявність проблеми у системі. Необхідно знайти і усунути причину витоку фреону, а не просто додавати його.

Міф 2: Кондиціонер не можна вимикати разом із двигуном

Існує думка, що не можна глушити двигун, поки працює кондиціонер, бо це може призвести до його поломки. Насправді, кондиціонер можна вмикати та вимикати у будь-який час, незалежно від роботи двигуна.

Рекомендація:

Досвідчені водії іноді перед вимкненням двигуна відключають компресор кондиціонера, залишаючи ввімкненим вентилятор. Це дозволяє просушити систему і уникнути неприємного запаху у салоні.

Міф 3: Відчинені вікна знижують витрату палива

Деякі водії влітку намагаються не вмикати кондиціонер, а їздити з відчиненими вікнами, вважаючи, що це знижує витрату палива. Насправді увімкнений кондиціонер збільшує витрату палива на 5-10% при закритих вікнах. Однак їзда з відчиненими вікнами створює додатковий аеродинамічний опір, що збільшує витрату палива ще більше – приблизно на 20%.

Рекомендація:

Використовуйте кондиціонер, щоб підтримувати комфортну температуру у салоні та знижувати витрату палива порівняно з їздою з відчиненими вікнами.

Додаткова порада:

Чистіть випарник кондиціонера кожні 1,5-2 роки, залежно від умов експлуатації. Це запобігатиме розмноженню бактерій у системі і забезпечить свіжість повітря у салоні.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете продовжити термін служби кондиціонера та забезпечити комфортні умови під час поїздок у спекотну пору року.

 

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!