Чому заборонено використання А-95 для старих автомобілів

Час читання: < 1 хв.
0

Багато власників автомобілів намагаються заправляти свої машини бензином з вищим октановим числом, вірячи, що це забезпечить їм більшу потужність та кращу роботу двигуна. Однак експерти радять утриматися від використання дорожчих видів палива для старих автомобілів і пояснюють причини цього рішення.

Основна проблема полягає в низькому ступені стиснення двигуна у вже старих автомобілях, які були випущені давно. Використання високооктанового палива, такого як АІ-95 або АІ-98, може призвести до надмірного навантаження двигуна. Це особливо стосується автомобілів, які розраховані на менш високе октанове число, наприклад, АІ-92. Використання палива з вищим октановим числом може викликати зайві витрати палива і навіть може призвести до погіршення роботи двигуна.

Зокрема, для автомобілів з віком 20-30 років, які призначені для використання АІ-92, рекомендується дотримуватися цього стандарту палива. Це дозволить ефективніше експлуатувати автомобіль і уникнути непередбачуваних проблем з його роботою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.