Статті

Дилер назвав приховані функції в автомобілях, про які водії можуть не знати

Share

Будь-який сучасний автомобіль оснащений безліччю різних опцій, які відповідають за різноманітні функції. Однак на практиці водії часто не знають про всі можливості своєї машини, оскільки не вивчають технічне керівництво. Представник дилерського центру розповіли про приховані функції, які є в багатьох автомобілях, але про які власники можуть не знати.

Наприклад, при перепадах температури на панелі приладів загоряється індикатор у вигляді сніжинки . Багато автовласників не розуміють, чому в одних випадках цей індикатор світиться жовтим кольором, в інших – червоним, або зовсім гасне. Насправді, він вказує на зниження температури повітря та можливість утворення криги на дорозі, щоб водій був уважнішим за кермом.

Багато сучасних автомобілів мають приховані елементи в задніх дверях, які дозволяють заблокувати їх відкриття зсередини . Це можна зробити за допомогою заводського ключа, перевіривши відповідний механізм. Ця функція призначена для безпеки дітей, щоб водій був спокійний, знаючи, що дитина не зможе відчинити двері під час руху або зупинки автомобіля.

Сьогодні все більше автомобілів оснащується автоматичними трансмісіями. Однак автоматична коробка передач не вічна і іноді може вийти з ладу. У такому випадку може знадобитися переключити селектор при заглушеному двигуні, що просто так не вийде. Для цього існує кнопка Shift Lock, яка знаходиться під декоративним кожухом трансмісії .

Окремо варто згадати про датчик втоми водія , який часто зустрічається в сучасних автомобілях. Цей датчик відстежує стан водія та за необхідності попереджає гучним сигналом. Ця функція допомагає не заснути за кермом, особливо у далеких поїздках.

Коли автолюбитель набуває нового автомобіля, він може не знати всіх його технічних особливостей. Наприклад, можна забути, з якого боку знаходиться лючок бензобака. На панелі приладів для цього є підказка : на деяких автомобілях у вигляді стрілки над іконкою паливного бака, на інших – у вигляді іконки, розташованої поруч зі шкалою рівня палива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Експерти викрили ще один незаконний штраф для водіїв

Часто українські водії отримують штрафи за те, що не ввімкнули аварійну світлову сигналізацію після зупинки,…

21.09.2024

Кому заборонено керувати авто за новими правилами в Україні

Вперше про майбутні зміни для українських водіїв заговорили ще у 2022 році. Саме тоді у…

21.09.2024

Genesis анонсувала масштабні плани щодо випуску нових моделей

Genesis, преміальний бренд Hyundai, оголосив масштабні плани щодо запуску нових моделей у найближчі роки. У…

21.09.2024

Рекомендації для безпечного миття кузова на станціях самообслуговування

Мийки самообслуговування стають все більш популярними завдяки своїй зручності та доступності. Однак багато водіїв припускаються…

21.09.2024

Список авто, які здатні проїхати максимально довго при низькому рівні пального

Серед автовласників можна виділити дві категорії: одні з них заправляють свої машини, коли рівень пального…

21.09.2024

BMW, Ford та Honda об’єдналися для запуску спільного проекту

BMW, Ford і Honda об'єднали зусилля для створення спільного підприємства під назвою ChargeScape, метою якого…

21.09.2024