Дилер назвав приховані функції в автомобілях, про які водії можуть не знати

Час читання: 2 хв.
0
Дилер назвав приховані функції в автомобілях, про які водії можуть не знати

Будь-який сучасний автомобіль оснащений безліччю різних опцій, які відповідають за різноманітні функції. Однак на практиці водії часто не знають про всі можливості своєї машини, оскільки не вивчають технічне керівництво. Представник дилерського центру розповіли про приховані функції, які є в багатьох автомобілях, але про які власники можуть не знати.

Наприклад, при перепадах температури на панелі приладів загоряється індикатор у вигляді сніжинки . Багато автовласників не розуміють, чому в одних випадках цей індикатор світиться жовтим кольором, в інших – червоним, або зовсім гасне. Насправді, він вказує на зниження температури повітря та можливість утворення криги на дорозі, щоб водій був уважнішим за кермом.

Багато сучасних автомобілів мають приховані елементи в задніх дверях, які дозволяють заблокувати їх відкриття зсередини . Це можна зробити за допомогою заводського ключа, перевіривши відповідний механізм. Ця функція призначена для безпеки дітей, щоб водій був спокійний, знаючи, що дитина не зможе відчинити двері під час руху або зупинки автомобіля.

Сьогодні все більше автомобілів оснащується автоматичними трансмісіями. Однак автоматична коробка передач не вічна і іноді може вийти з ладу. У такому випадку може знадобитися переключити селектор при заглушеному двигуні, що просто так не вийде. Для цього існує кнопка Shift Lock, яка знаходиться під декоративним кожухом трансмісії .

Окремо варто згадати про датчик втоми водія , який часто зустрічається в сучасних автомобілях. Цей датчик відстежує стан водія та за необхідності попереджає гучним сигналом. Ця функція допомагає не заснути за кермом, особливо у далеких поїздках.

Коли автолюбитель набуває нового автомобіля, він може не знати всіх його технічних особливостей. Наприклад, можна забути, з якого боку знаходиться лючок бензобака. На панелі приладів для цього є підказка : на деяких автомобілях у вигляді стрілки над іконкою паливного бака, на інших – у вигляді іконки, розташованої поруч зі шкалою рівня палива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!