Як далеко можна проїхати на порожньому колесі

0
175

Спущене колесо – швидкий спосіб зіпсувати собі день. Заміна його самостійно, або очікування допомоги на дорозі, можуть виявитися болісними, тому деякі ризикують і намагаються доїхати своїм ходом до найближчої «шиномонтажки». Але наскільки далеко можна виїхати на абсолютно порожньому колесі, не завдавши шині, колісному диску і самому авто шкоду?

Диски/колеса автомобіля, на які одягнені гумові покришки, не призначені для того, щоб нести на собі всю вагу автомобіля.

Їзда на спущеному колесі майже напевно зіпсує обід. Він нагріється, після чого: або трісне під час руху, або розплавиться настільки, що все одно вимагатиме заміни. Причому чим далі буде відстань поїздки та швидкість, тим фатальнішими будуть пошкодження.

Коли ситуація вимагає необхідності їхати на повністю спущеному колесі, важливо пам’ятати, що гальмування та керованість машини будуть абсолютно непередбачуваними і в якийсь момент шина просто злетить з колісного диска, що дуже небезпечно.

Якщо спробувати їхати таким чином протягом тривалого часу, це також може зашкодити диференціалу автомобіля, що призведе до великого рахунку за ремонт.

Але є один важливий виняток – шини Run Flat. Вони виготовлені з більш товстої та міцної гуми та спроектовані таким чином, що дозволяють проїхати ще близько 80-100 кілометрів зі швидкістю до 80 км/год навіть після того, як вони проколоті та більше не тримають повітря. Втім, відразу після цього вони напевно вимагатимуть заміни, а коштують такі шини зовсім недешево.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!