Статті

Названо слабкі місця китайських автомобілів: це ламається в них найчастіше

Share

За останні десять років китайські автомобілі стали набагато надійнішими, впритул наблизившись за якістю до більшості конкурентів і навіть випередили деяких із них. Але повністю здолати славу «проблемних» машин «піднебесним» автовиробникам поки що не вдалося.

Але що у китайських автомобілях ламається найчастіше? Відповідь на це запитання Daily-Motor.Ru дали спеціалісти мережі сервісних центрів «Китаяна» (бренд входить до КК «К-Груп»). Експерти провели аналіз звернень власників китайських автомобілів та обсягів продажу запчастин для них, склавши рейтинг найчастіших поломок машин із Піднебесної.

Один з головних болів «китайців» – електронні системи. Проблеми виникають в основному в осінньо-зимовий період та пов’язані з низькими температурами.

Наприклад, у автомобілів марки DONGFENG досить часто виходять з ладу кисневі датчики, при цьому гарантія на електрику у бренду обмежена 20-30 тис. км, а автомобілі JAC часом страждають від поломки блоку ABS. 

Непоодинокі випадки несправностей у вузлах двигуна. Власники автомобілів Chery Tiggo знають про ці проблеми не з чуток, вони часто звертаються з проблемами протікання радіатора охолодження двигуна, а також з питаннями щодо якості ременя ГРМ, оскільки в процесі експлуатації може відбуватися його деформація або розрив. Несвоєчасне усунення цих поломок може призвести до капітального ремонту двигуна. 

Ще одна “ахіллесова п’ята” автомобілів з Піднебесної – ступичні підшипники. Проблеми з ними виникають у автомобілів, які мають пробіг від 50 тис. км. 

Часто власники китайських автомобілів стикаються з поломками коробки або блоків її керування. Серед «лідерів» з цієї проблеми модельний ряд брендів JAC та KAIYI , у яких виходять з ладу варіатори.

У багатьох автомобілях Changan при тривалому стоянні в пробці роботизована коробка видає помилку перегріву або може йти в аварійний режим. При цьому швидко вирішити ці проблеми не вдасться, нові агрегати та блоки управління для цієї марки представлені на складах у мінімальній кількості. 

Підвіска також є не найнадійнішим елементом у більшості китайських марок, особливо якщо водіям доводиться часто їздити ґрунтовими дорогами.

«До нас приїжджають багато Geely з відносно невеликим пробігом 20-40 тис. км із уже розбитими важелями рульового керування, порваними сайлентблоками. Наприклад, наші механіки можуть зняти важіль і виявити, що вухо кріплення підрамника починає ворушитися від найменшого дотику. Такого бути не повинно, це говорить про низьку якість металу» , – розповів Данило Трегубенко, керуючий СТО «Китаяна» Кудрово. 

В останній рік почастішали випадки поломок у системі турбокомпресора у автомобілів марки HAVAL F7\F7X . Зокрема, виходить з ладу актуатор турбіни. Є проблеми і з обслуговуванням китайських автомобілів, наприклад, з кузовним ремонтом, що особливо потребує встановлення великих вузлів. 

«Це пов’язано з високою вартістю оригінальних комплектуючих та відсутністю їх на складах. При цьому якість аналогів, представлених на ринку, далеко не завжди відповідає вимогам власників» , – розповідає експерт. 

Що стосується невибагливого представника китайської автоіндустрії, то на думку фахівців мережі сервісних центрів ним можна назвати автомобіль Geely Tugella . За підрахунками аналітиків СТО, власники цієї моделі звертаються до їх сервісу для ремонту рідше за інших. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Електричний Range Rover знає секрет збільшення запасу ходу

Перший повністю електричний Range Rover наближається до свого дебюту і з ним розкриваються нові подробиці,…

21.05.2024

Jeep Avenger 4xe отримав довгоочікувану позашляхову опцію

22 травня Jeep представить Avenger 4xe - перший повнопривідний варіант субкомпактного кросовера Avenger, що продається…

21.05.2024

Відбувся анонс виходу Toyota GR Corolla з автоматичною коробкою передач

Японська компанія Toyota готує до випуску GR Corolla із автоматичною коробкою передач. Це рішення було…

21.05.2024

У Німеччині розкрили несподівані результати ресурсного тесту автомобілів: машини BMW та Audi міцніші за всіх

Німецький автомобільний портал Auto Bild з 2000 року проводить так звані довгострокові ресурсні тести, в…

21.05.2024

Ford запатентувала клімат-контроль для багажників електромобілів

Ford подала патент на нову технологію, яка робить передні багажники електромобілів, або франки, ще кориснішими.…

21.05.2024

Це вам не іграшки: компанія Tesla прибрала важливу опцію зі своїх електромобілів

Tesla припинила постачання нових Model S та Model X з підтримкою ігор від Steam, яку…

21.05.2024