Водіям назвали час, коли потрібно міняти зимові шини на літні

0
98

Одним із важливих аспектів безпеки на дорозі є правильний вибір та експлуатація шин. Залежно від кліматичних умов і пори року, водії повинні мати справу з різними типами шин, щоб забезпечити оптимальне зчеплення і керованість свого автомобіля. Одним з основних питань, з яким стикаються автолюбителі, є час заміни зимових шин на літні. Давайте розберемося, коли це необхідно.

Одним із ключових факторів, що вказують на необхідність заміни зимових шин на літні, є зміна температури навколишнього повітря. Літні шини призначені для використання в більш теплих умовах, коли температура повітря піднімається вище нуля градусів Цельсія. Найкраще дочекатися, коли градусник термометра підніметься вище 10 градусів і залишатиметься стабільним кілька днів.

Літні шини мають інший малюнок протектора і склад гуми, який забезпечує краще зчеплення з сухим і гарячим асфальтом влітку. Якщо дорожнє покриття звільнилося від снігу, льоду та криги, і передбачається, що найближчим часом воно залишиться сухим, то це може бути ознакою того, що настав час переходу на літні шини. Погода в Україні в березні може бути мінливою, тому поспішати із заміною шин також не варто. За прогнозами синоптиків, тільки до кінця місяця умови для заміни гуми на літню можна буде назвати сприятливими.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!