Як заощадити на паливі: перевірені лайфхаки

0
287

У разі постійного зростання ціни паливо автовласники шукають способи економії пального, не відмовляючись від використання особистого транспорту.

Однією з таких порад є очищення автомобіля від снігу, що може скоротити витрати пального на 10%. Сніг на даху не лише додає масу автомобілю, а й погіршує його аеродинамічні характеристики, впливаючи на безпеку водіння. Рекомендується також знімати багажник, що не використовується, з даху і стежити за тиском у шинах, що дозволяє економити від 1,5 до 2%.

Утеплення моторного відсіку призводить до економії менше 1%, попри заяви виробників про економію до 20%. Це може бути помітно лише для тих, хто здійснює короткі поїздки за дуже низьких температур. Підбір відповідного моторного масла також важливий для впевненого запуску двигуна в холод, хоча вплив на економію палива мінімальний.

Найбільшу роль в економії відіграє поведінка водія: уникнення різких прискорень і гальмування, плануйте маршрут, щоб уникнути пробок і довгих очікувань на світлофорах – це може знизити витрату палива до 50%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!