Розкрито незвичайну пораду, яка дозволить швидше прогріти салон автомобіля в холодні дні

0
66

Зима дедалі активніше вступає у свої права і б’є по багатьох містах сильними морозами, ніж змушує багатьох автомобілістів стикатися з тривіальною проблемою – прогріванням машини. Як зробити так, щоб не тремтіти від холоду під час прогріву автомобіля, розповіли експерти.

Багато автолюбителів, які мають автозапуск, воліють заводити свої машини заздалегідь, а це означає, що у них є деякий час до того, як сісти в автомобіль і включити пічку. Але існує швидший спосіб нагріти салон авто.

Організація Trusted Automative Professionals (TAP) поділилася у своєму блозі порадою, згідно з якою водію слід переключити обігрівач салону в холодний режим та вимкнути обдування.

Це може здатися нелогічним, але так працює система опалення/охолодження машини. Потім, розпочавши рух, можна включити обігрів та вентилятор.

Стверджується, що таким чином салон автомобіля нагріється швидше, ніж якби автовласник сів у машину, увімкнув піч у гарячий режим та активував обдування.

Якщо добре подумати, то ця порада справді має певний сенс. Увімкнувши обігрів і вентилятор одночасно, більшу частину часу прогрівання двигуна всередину салону потраплятиме холодне повітря з вулиці і це явно не допоможе прогріти його швидше.

Окремо зазначається, що власникам машин із клімат-контролем слідувати цьому лайфхаку не потрібно, адже їхні автомобілі здатні самостійно регулювати температуру прогріву салону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!