Експерт розповів, як значно заощадити паливо одним простим прийомом

0
60

Ціни на паливо продовжують зростати, причому як в Україні, так і за кордоном, і нічого з цим не вдієш. Але є спосіб, який дозволить скоротити витрати на пальне. І для того, щоб реалізувати такий задум, знадобиться лише певний алгоритм, який варто слідувати водієві.

Блогер з ніком cazzatime опублікував на своїх сторінках у соцмережах лайфхак як добитися від свого автомобіля більшої економії палива. Завдяки ньому можна зберегти значну частину сімейного бюджету, який витрачається на заправку машини. Ось тільки підійде спосіб тільки для машин із МКПП.

За словами чоловіка, який позиціонує себе як експерта, грамотна робота з коробкою передач машини дасть можливість залишити в баку на 25 відсотків більше палива, ніж без неї.

«Чим вищі ваші обороти, тим більше палива ви спалюєте, тому ефективно використовуйте вашу трансмісію. Нижні передачі – підійдуть лише для старту, а вищі для прискорення».

Водночас блогер нагадав, що швидка їзда далеко не завжди дозволяє заощадити пальне:

«Не перевищуйте швидкість. Дослідження показують, що під час руху зі швидкістю 125 кілометрів на годину спалюється на 25% більше палива, ніж за 115 км/год».

Контролювати економію палива експерт пропонує стеження за оборотами за допомогою тахометра, або слухаючи звук двигуна. І радить перевірити тиск у шинах, не допускаючи його зниження, а також позбутися зайвого вантажу та всього, що додає кузову опір потокам зустрічного повітря.

Раніше агенство RAC опублікувало дослідження, в якому розповіло, що максимальна економія палива при їзді містом та передмістями забезпечується при перемиканні передач на позначці приблизно 2000 об/хв.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!