Скільки часу потрібно проїхати, щоб АКБ зарядився після запуску взимку: результати вимірювань.

0
173

Низька температура навколишнього середовища впливає на цілу низку компонентів автомобіля. Акумулятор не є винятком, і в сильний мороз його характеристики можуть знижуватися на половину від “літніх” значень. Крім того, холодна батарея дуже повільно відновлює заряд, витрачений на запуск двигуна. Давайте розбиратися, скільки часу потрібно їхати, щоб заповнити ємність акумулятора.

Для зимової експлуатації характерне виникнення хронічного недозаряду АКБ. На запуск двигуна в мороз витрачається значна ємність, особливо якщо знадобилося довго “крутити” стартером. У рамках короткочасної поїздки акумулятор не встигає зарядитися, тому його характеристики постійно перебувають нижче оптимальних. Через хронічний недозаряд виникає сульфатація пластин, що значно зменшує термін служби батареї.

Тривала поїздка дає змогу заповнити ємність акумулятора завдяки довгому заряджанню і прогріванню пристрою. Заміри показали, що в -25°C цей процес займе приблизно 45 хвилин. Зниження температури на кожні 5°C щодо цього значення збільшують часовий інтервал ще на 10 хвилин. Щоб уникнути хронічних недозарядів водіям рекомендується періодично здійснювати тривалі поїздки або заповнювати ємність акумулятора самостійно за допомогою спеціального пристрою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!