Водіям назвали речі, які категорично не можна залишати в автомобілі взимку

0
88

Незважаючи на незвично теплу погоду в багатьох регіонах, зима наближається з кожним днем і рано чи пізно принесе різке зниження температури. Напередодні холодів давайте нагадаємо собі про сім речей, які не варто залишати в машині.

Мобільні телефони

Однією з останніх речей, які ви хочете забути взимку в автомобілі, є ваш смартфон або планшет. Холодна погода може негативно вплинути на батареї цих електронних пристроїв, скоротивши термін їх служби.

Ліки

Вкрай небажано зберігати ліки в зимовому автомобілі. Це пов’язано з тим, що більшість ліків потрібно зберігати при температурі від +20 до +25 градусів за Цельсієм. Якщо вони замерзнуть, то з часом не тільки втратять свою ефективність, але й можуть завдати шкоди здоров’ю.

Безалкогольні напої в банках

Газовані напої в банках не варто забувати в машині. Коли температура падає, рідина всередині замерзає, і тиск вуглекислого газу, що міститься в банках, може призвести до того, що вони лопнуть.

Консерви та яйця

Те ж саме може статися з консервами та яйцями, які випадково залишили в машині після походу по магазинах на морозі. Після заморожування банки з консервами можуть стати великими, розширитися і потріскатися, що зробить їх небезпечними для вживання в їжу.

Аерозолі

Після літнього сезону в багажниках автомобілів часто накопичуються різні рідини в аерозолях, такі як серветки та поліролі. Це відбувається тому, що низькі температури роблять балончики під тиском нестабільними, збільшуючи ризик того, що вони тріснуть або вибухнуть.

Інструменти

Вірите чи ні, але музичні інструменти піддаються таким же екстремально низьким температурам, як батареї смартфонів та продукти харчування. Низькі температури можуть спричинити компресійні пошкодження музичних інструментів і (у випадку з деревом, наприклад) призвести до появи тріщин у структурі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!