Підготовка автомобіля до зими: поради водіям в Україні

0
152

Попри теплі дні на вулиці та велику кількість часу до зимових холодів, деякі водії в Україні вже замислюються про підготовку авто до зими, адже з приходом зими в Україні водії мають бути особливо уважними та відповідальними на дорогах. Взимку на дорозі виникають додаткові складності при керуванні та експлуатації автомобіля, а також збільшується ризик аварій. Щоб безпечно і впевнено почуватися на засніжених і крижаних дорогах, важливо підготувати свій автомобіль на зиму і дотримуватися певних правил.

Ось деякі поради для водіїв в Україні як підготувати автомобіль до зими:

  • Зимові шини: Не забудьте переодягнути/купити зимові шини на ваше авто. Це допоможе покращити зчеплення на дорозі та зменшити ризик занесення. Зимові шини мають спеціальну гуму, яка залишається м’якою за низьких температур, що дозволяє покращити тягу, експерти рекомендують перевзуватися в “зиму”, коли температура на вулиці стабільно не більше +7 градусів.
  • Перевірка акумулятора: Взимку акумулятор може працювати менш ефективно, тому переконайтеся, що він заряджений і в хорошому стані.
  • Перевірка антифризу: Переконайтеся, що рівень антифризу у системі охолодження відповідає вимогам виробника автомобіля. Це допоможе запобігти некоректній роботі системи охолодження.
  • Обладнання для екстрених ситуацій: Маючи в салоні авто лопату, ланцюги на колеса та спеціальні антипробуксовочні траки виїхати з більшості проблемних ситуацій на дорозі буде набагато простіше.
  • Сервіс та обслуговування: Напередодні холодів, обов’язково пройдіть сезонний технічний огляд та обслуговування. Переконайтеся, що всі системи автомобіля працюють правильно.
  • Екстрений набір: На випадок, якщо ви десь застрягнете посеред траси в авто повинен бути екстрений набір, який включає свічки, ковдру, їжу і воду, також в цей список можна включити маленьку кишенькову плитку на газу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!