Статті

ТОП-10 порад, які зможуть продовжити «життя» авто взимку

Share

Як підготувати автомобіль до експлуатації взимку та продовжити термін його служби в холодну пору року. Експерт дав 10 корисних порад.

Отже, ТОП-10 порад , які зможуть продовжити «життя» машини в зимових умовах виглядає так.

  1. Переконайтеся в наявності зимових покришок . У вас мають бути зимові шини, які потрібно встановити до грудня. Можна й раніше, якщо ви живете у холодному регіоні країни або не хочете застрягти у черзі на СТО. Експерти радять перевзути автомашину за середньодобової температури нижче +7 ⁰С або напередодні першої ожеледиці.
  2. Перевірте АКБ . Переконайтеся, що акумуляторна батарея машини у хорошому робочому стані. Низькі температури можуть впливати на продуктивність акумулятора.
  3. Замініть масло та фільтри в авто. Перед зимою слід замінити моторне масло та фільтри, щоб забезпечити кращу роботу двигуна в холодних умовах.
  4. Перевірте антифриз у машині . Переконайтеся, що рівень антифризу в радіаторі є достатнім для захисту двигуна від замерзання.
  5. Замініть гальмівну рідину на ТС і перевірте колодки. Постійно слід стежити за станом гальмівної рідини та колодок, які необхідно регулярно перевіряти на зношування.
  6. Перевірте склоочисники автомобіля. Перед початком холодів слід переконатися, що склоочисники машини перебувають у хорошому стані. Не забудьте змінити воду «незамерзаю» до настання холодів.
  7. Перевірте гумові ущільнення на машині. Досліджуйте всі гумові ущільнення вікон, дверей та багажного відсіку авто на предмет пошкоджень чи зношування.
  8. Регулярно мийте транспортний засіб . У зимовий період необхідно регулярно мити автомобіль для видалення солі та бруду, які можуть спричинити корозію кузова.
  9. Встановіть систему підігріву силового агрегату . Якщо є можливість, то встановіть передпускову систему підігріву двигуна: це допоможе скоротити його зношування та полегшить запуск у зимовий період.
  10. Керуйте автомобілем обережно. Взимку рекомендується збільшити дистанцію між іншими учасниками руху. Намагайтеся їздити акуратно та підтримуйте швидкість, яка відповідає погодним умовам та дорожній обстановці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Nissan попросив американських дилерів продавати машини на збиток

Nissan попросив американських дилерів продавати машини на збиток. Причиною незвичайної вказівки є прагнення звільнити склади…

13.05.2024

Volkswagen додав седану Polo зв’язку турбомотора та автомата

Volkswagen додав седану Polo зв'язку турбомотора та автомата. У Південній Африці розширена гама чотирьохдверей: відтепер…

13.05.2024

Складено список безвідмовних SUV останнього десятиліття: лідер здивує

Кросовери та позашляховики стали одним із найкращих типів кузова для сімейних людей, забезпечуючи найкращу практичність…

13.05.2024

Британці склали антирейтинг найбільш ненадійних дизельних машин

Дизельні автомобілі мають малу поширеність на нашому ринку, але в Європі такі машини все ще…

13.05.2024

Названо автомобілі, які найбільше викрадають у США

Зростання кількості крадіжок корейських автомобілів витіснило пікапи, які довгий час були найпоширенішою метою американських викрадачів.…

12.05.2024

Honda будує плани на своє гібридне майбутнє

Honda Motor Co. заявила про намір значно наростити інвестиції у дослідження та розробки у поточному…

12.05.2024