Статті

Експерт розповів про головні недоліки електрокарів

Share

Професійний автопідбиральник авто розповів, чому не варто вірити рекламі про екологічність електрокарів і як знайти на вторинному ринку хорошу “електричку”.

Основна вигода електромобіля полягає в економії на паливі та високих динамічних характеристиках. Крутний момент доступний майже відразу, оскільки електромотор не потрібно розкручуватися через високий ККД. Пристрій самого автомобіля набагато простіше – немає ДВЗ та коробки, менше вузлів, рідин та агрегатів, які необхідно обслуговувати.

Експерт зазначив, що головним недоліком електрокарів є їхня батарея . Її складно обслуговувати та довго заряджати. При цьому в Україні немає достатньої кількості зарядних станцій для комфортного пересування автомобілями з електричним мотором.

Він додав:

Якщо батарея вийде з ладу, має бути дорогий ремонт. Їхня ціна варіюється від 5 до 20 тисяч доларів. Тому часто при поломці батареї доводиться утилізувати автомобіль та купувати новий. До того ж, зараз скасовано всі пільги для власників електрокарів: платні станції, пільги на транспортний податок та інше. Це робить їх ще невигіднішими для покупки. Про екологічність цих автомобілів міф теж давно розвіяний.

За словами експерта, продаж уживаних електромобілів складніший, ніж продаж звичайного авто з ДВЗ. Оскільки ринок «електричок» вузький і не вивчений до кінця, на вторинному ринку поки що мало подібних агрегатів. Підбирачі та перекупи стикаються з такими запитами від споживачів рідко через відсутність попиту.

Але складнощі при виборі електричного автомобіля полягають не лише в низькому попиті. Якщо звичайний автомобіль достатньо перевірити стандартними пристроями та пробити історію через якийсь спеціалізований сервіс, то  для перевірки електрокарів потрібні спеціальні технічні пристрої та знання професіоналів .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Автоінструктор розповів, як потрібно їздити машиною в туман

Водіння в тумані потребує особливої ​​обережності. Однак погана видимість не повинна стати причиною відмови від…

20.10.2024

Електрокари незабаром зрівняються за ціною з бензиновими авто

Згідно з дослідженням Goldman Sachs Research, вже до 2026 року ціни на акумулятори для електромобілів…

20.10.2024

На українському ринку з’явився компактний кросовер Honda HR-V 2025 року

В Україні вже стартували продажі оновленого Honda HR-V 2025 року, і я просто не можу…

19.10.2024

Компанія Chery вперше показала великий рамний пікап

Компанія Chery вперше показала великий рамний пікап. На китайській виставці Chery International User Summit представили…

19.10.2024

Названо головні ознаки неготовності машини до зими

Перед зимовим сезоном необхідно здійснити технічне обслуговування (ТО) авто. Перше, що має бути у автомобіля…

19.10.2024

Alpine анонсувала спортивний електрокросовер A390

Спортивний суббренд компанії Renault, відомий у світі як Alpine, розробляє новий електричний кросовер, який має…

19.10.2024