Запітніння скла в автомобілі може вказувати на низку серйозних несправностей: на що потрібно звернути увагу

0
106

Управління автомобілем не такий простий процес, як здається. Тут потрібні не лише зосередженість та увага від водія, а й повна справність усіх ключових елементів. Здавалося б, просте запотівання скла не повинно хвилювати, але це не так. Насправді це серйозно заважають огляду, що може спровокувати ДТП. Причому причина часто буває не в погодних умовах, а всередині автомобіля. Експерти розповіли, на що слід звернути увагу.

В першу чергу, варто перевірити піч і її патрубки, з яких може витікати антифриз, який потім розноситься по салону. Виявити цей дефект можна за запахом та різким зменшенням рівня охолоджуючого засобу. Є ймовірність і в проблемах із салонним фільтром, який за літо міг забитися пилом та іншим дрібним сміттям. Цей же ефект дають системи рециркуляції, що вийшли з ладу електро-пневмоклапана. Явною ознакою такої несправності є задуха в салоні.

Причиною запотівання скла може стати клапан вирівнювання тиску всередині автомобіля. Сам він знаходиться в багажному відсіку, але через висихання мембрани та інших впливів його рухливість знижується. Це не дає повітрю з вулиці потрапляти до салону. Виявити цю проблему можна різко грюкнувши дверима, на що вказує різке закладення вух у пасажирів. І варто перевірити дренажні отвори, які розташовуються під картами дверей. Вони відповідають за відведення води, застій якої може спровокувати конденсат.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.