У 2025 році в Польщі запустять виробництво власних електрокарів Izera

Польський бренд Izera запустить виробництво електромобілів на базі Geely наприкінці 2025 року

Час читання: 2 хв.
0

Напередодні керівництво компанії переглянуло плани виробництва після укладання угоди з китайським концерном Geely про те, щоб стати її технологічним партнером. Згідно з останніми даними, електрокар марки Izera на базі модульної платформи Sustainable Experience Architecture (SEA), розробленої Geely, має надійти в серійне виробництво наприкінці 2025 року на новому заводі в Польщі.

Як уточнює портал Automobilwoche, державна польська компанія ElectroMobility Poland (EMP), якій належить бренд Izera, збудує свій перший завод з виробництва електромобілів у місті Явожно (польша). Будівельні роботи мають розпочатися у 2024 році, розмір інвестицій становитиме близько 1,1 мільярда євро. Новий завод планують запустити до кінця 2025 року, а першою моделлю на його конвеєрі стане компактний електрокросовер Izera . На підприємстві працюватиме близько 2,4 тис. осіб.

Реклама

Нагадаємо, компанія EMP представила перші прототипи кросовера Z100 та хетчбека T100 під брендом Izera ще у 2020 році, тоді планувалося, що їхнє серійне виробництво запустять у 2023 році. Однак зараз плани переглянули і вихід на ринок перенесено на 2026 рік.

Вже відомо, що всі моделі Izera оснащуватимуться повністю електричними силовими установками, а базові агрегати будуть запозичені у Geely . Польський бренд буде використовувати архітектуру SEA , яка також використовується в ряді моделей таких виробників, як Smart , Volvo , Polestar , Zeekr та Lotus . Про партнерство між Izera та Geely вперше було оголошено у листопаді 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!