Свої корені бере з південної Європи і широко на сьогоднішній день поширена в усьому світі: той, хто вибирає правильне вино для фруктів або шоколадних десертів, створює незабутні смакові відчуття.
Не тільки для закусок і основних страв є відповідне вино, але також і десерти виграють від правильного вибору вина. Рекомендуємо придбати Українське вино з історією, яке буде смакувати кожному із нас.
Абсолютно все одно будь то фруктовий салат або торт-безе або ж шоколадний торт: якщо Ви дотримуєтеся основних правил, вибір впаде завжди на відповідне вино. Загальне правило: до солодких десертів подають солодкі вина. Вино, охолоджене льодом, а також численні фруктові вина особливо добре підходять до ягодам.
Що ж підходить до шоколаду?
Десерти, містять шоколад, вимагають усвідомленого вибору підходящого вина. Основне правило: чим вищий вміст какао в шоколаді, тим сухіше має бути вино. До шоколаду з високим вмістом какао подають переважно червоне вино – найкраще дуже насичене, з інтенсивним фруктовим ароматом. Біле вино подається до шоколаду дуже рідко. Єдиний виняток лише складає білий шоколад. Він прекрасно гармонує з білим охолодженим вином.
Відповідне вино: вино і інші десерти
Якщо десерт складений, головним чином, з фруктів, то до нього подається вино з яскраво вираженим кислуватим смаком. Молоде, свіже вино підходить відмінно.
Для фруктового сорбета вибір повинен лягти на охолоджене вино, в якому фруктові ноти підкреслять холодний солодкий десерт. Чудово підійдуть рислінг або ванер – обидва вина додадуть завершеність фруктовим холодним десертів.
Ванільний пудинг прекрасно гармонує з вином піно нуар, шоколадний пудинг – з ягідними винами.