В Україні почали відкриватися нові АЗС – що про них знаємо

Час читання: < 1 хв.
0

Група «Нафтогаз» почала роботу АЗС арештованої мережі Glusco під власним брендом U.GO. Про це на брифінгу заявив голова ради директорів НАК “Нафтогаз України” Юрій Витренко.

“Зараз “Нафтогаз” передав станції, які раніше були відомі як мережа Glusco. Зараз ми запускаємо ці станції під брендом U.GO. Багато з них вже працюють”, – зазначив він.

Витренко не уточнив, де відновлять роботу АЗС під новою назвою, але раніше компанія повідомляла, що спочатку такі АЗС відкриють у Києві та Київській області.

Реклама

Як повідомлялося, 13 травня Кабмін вирішив передати в управління НАК “Нафтогаз України” мережу АЗС Glusco, пов’язану з оточенням Віктора Медведчука. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що йдеться про 172 АЗС компанії Glusco.

Тижнем пізніше служба новин Glusco повідомила, що 29 березня власником кіпрської компанії Snel Energy LTD (офіційного власника мережі автозаправних станцій Glusco) став громадянин Кіпру Александрос Александрос, хоча лише в грудні минулого року. Її офіційним власником був названий грецький бізнесмен Дімітріос Аніфантакіс, який мав стосунки з РФ.

Мережа АЗС Glusco сформована на базі роздрібного бізнесу «Роснефти», який у 2016 році придбала швейцарська Proton Energy Group S.A. Через пов’язану компанію Glusco Energy S.A. ТОВ «Глуско Україна» раніше було ексклюзивним постачальником скрапленого газу російського заводу «Роснефть» і найбільшим імпортером цього палива в Україні.

Glusco Energy S.A. і Proton Energy S.A. офіційно належать ізраїльському бізнесмену Нісану Моісеєву, який зізнався, що є другом Віктора Медведчука, кума президента Росії Володимира Путіна. Водночас Моїсеєв заперечує спільний бізнес із Медведчуком.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!