Верховна Рада розробляє нові штрафи для водіїв

Час читання: < 1 хв.
0

Невдовзі українських автомобілістів може чекати ще один сюрприз, який готує влада. Щоб зменшити кількість «автогонщиків» на дорогах нашої країни, Рада готує законопроєкт про повторне підвищення штрафів за перевищення швидкості. Зазначимо, що документ спрямований на перегляд штрафів за перевищення швидкості, а також створення аварійної ситуації для учасників дорожнього руху.

Експерт підкреслив, що підвищення індивідуальних штрафів буде агресивним, оскільки необережних водіїв вирішили карати виключно «гривнею».

Так, наприклад, перевищення швидкості визначатимуть за допомогою системи автоматичного ремонту та дозволеної швидкості на певній ділянці дороги. Тому можна очікувати зміни штрафів за перевищення швидкості:

  • Рух зі швидкістю 80 км/год і більше – до 3400 грн.;
  • 110 км/год і вище — 4250 гривень;
  • Їзда 50 км/год в аварійній ситуації – 5100 грн.
Реклама

План не стосується деяких штрафів, які вже діють. Так, за перевищення швидкості 20 км/год штрафуватимуть 340 доларів, за перевищення 50 км/год – 1700 доларів. Зверніть увагу, що якщо штраф буде сплачено протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення про наявність, розмір штрафу буде зменшено вдвічі.

Також нагадуємо, що перевищенням швидкості вважається власник, а не водій, що фіксують камери. Таким чином, штраф піде на ім’я, присвоєне при реєстрації транспортного засобу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!