Корисний лайфхак: як водіям уникнути зустрічі з поліцією

Час читання: < 1 хв.
0

Інспектори патрульної поліції не зупиняють усі машини, які проїжджають повз них. В іншому випадку вони будуть працювати тільки в стані «неактивний». Сьогодні ми поговоримо про те, що спонукає правоохоронців зупиняти автомобіль.

По-перше, інспектори патрульної поліції обов’язково зупинять автомобіль, якщо він має явні ознаки несправності (наприклад, пара під капотом) або ознаки причетності до ДТП (вм’ятина на капоті, тріщина на лобовому склі, спущене колесо).

По-друге, якщо машина брудна, велика ймовірність, що її зупинить поліція для перевірки. Іноді злочинці навмисно забруднюють машину, щоб замаскувати її.

Реклама

Крім того, українське законодавство передбачає штраф від 850 до 1700 гривень за брудні номерні знаки, які не читаються з відстані 20 метрів. План поліції щодо встановлення винних ніхто не скасовував.

По-третє, поліцейські зупинили автомобіль, де водій міг бути нетверезим. Наприклад, при сильному похміллі деякі водії не вмикають фари вночі (щоб очі не постраждали від палаючих приладів). Крім того, сумнівно, чи водій носить сонцезахисні окуляри в прохолодний похмурий день. У цьому випадку поліцейські можуть подумати, що водій заливає червоні очі алкоголем.

По-четверте, правоохоронці майже напевно зупинять автомобіль, який їде занадто повільно або занадто швидко; якщо водій постійно перебудовується, гальмує або, навпаки, їде, ні на що не звертаючи уваги; якщо водій ухиляється від поліції (у вантажівка або за автобусом, повернути на іншу дорогу).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!