Автомобілісти масово переобладнають автомобілі

0
1580

Головний сервісний центр МВС оприлюднив статистику щодо кількості автомобілів із газобалонним обладнанням в Україні. Судячи із опублікованих даних, українці масово переводять автомобілі на автогаз.

За період з 1 січня по 19 травня 2022 року в Україні було зареєстровано 67 тисяч машин із ГБО. Загалом у нашій країні офіційно оформлено 1,6 мільйона таких авто.

Експерти пов’язують збільшення попиту на ГБО та вживані автомобілі на газу з дефіцитом бензину та дизеля в Україні. Нестача автогазу була настільки гострою. АЗС не запроваджували обмеження на обсяг заправки автогазом. Деякі мережі заправляли автогазом без черги, тоді як за бензином вишиковувалися багатокілометрові колони.

Також варто зазначити, що реальна кількість машин із ГБО в Україні набагато більша, ніж показує офіційна статистика. Справа в тому, що багато автомобілістів переобладнають машини і лише потім вписують зміни до документів. Деякі продовжують їздити без реєстрації установки. Це аргументують завищеними цінами на узаконення системи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!