Головна Новини Купити, щоб продати: на яких автомобілях можна заробити

Купити, щоб продати: на яких автомобілях можна заробити

Час читання: 2 хв.
0

У кожній категорії речей існують такі, які можна купувати з єдиною метою – подальший перепродаж. Декілька останніх років автомобілі в цьому питанні не тільки не є винятком, а й більше того, служать найкращим прикладом «інвестиційних» угод. Звісно ж, на роль машини для перепродажу підійде далеко не кожен автомобіль. Тож на які машини все-таки варто звернути свою увагу з цією метою?

1. Електрокари

Електрокари, насамперед преміальні моделі, набирають все більшої популярності. Головна причина тому – високий рівень комфорту та деякі вдалі технічні рішення. Приваблюють електрокари і тим, що в порівнянні з автомобілями на ДВЗ вони мають куди більший ресурс. Придивитися слід до таких машин як Audi e-tron і Porsche Taycan.

Реклама

2. Автомобілі з великою гарантією

Серед моделей «В» класу найкращу ліквідність мають автомобілі з великою гарантією. За перші три роки експлуатації такі моделі втрачають по 2%, 11% та 13% своєї початкової вартості. Насамперед слід придивитися до Hyundai Solaris, Kia Rio X-Line, Renault Sandero. До речі, у багатьох південнокорейських автомобільних термін гарантії становить навіть не три роки, а п’ять років.

3. Лідери продажів

Найпростіший спосіб знайти автомобіль для перепродажу – це виділити на ринку лідери за кількістю продажів. Як правило, подібні авто повільно дешевшають і що не менш важливо – стрімко знаходять нового власника. Список недорогих і одночасно ліквідних автомобілів занадто великий, щоб намагатися перерахувати його повністю. Також варто звертати увагу на те, наскільки надійною та дорогою в обслуговуванні є машина.

4. Німецькі та японські машини

Якщо говорити про преміум-клас, то тут у нелегкій справі перепродажу традиційно лідирують німецькі та японські моделі. Протягом першого року експлуатації такі машини втрачають лише 16% своєї вартості (у середньому), а кожний наступний протягом перших 5 років – 11%. Середнє значення ліквідності для преміальних автомобілів становить 50% початкової вартості через 3 роки експлуатації. Для багатьох «самураїв» та «німців» показник ліквідності дорівнює 62%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.